Kako da iskoristite vaskršnja jaja: Recept za zapečenu pastu sa šunkom i pavlakom, prste da poližeš!

pixabay.com

Kuća i porodica

Kako da iskoristite vaskršnja jaja: Recept za zapečenu pastu sa šunkom i pavlakom, prste da poližeš!

Jednostavno, brzo i ukusno

Posle proslave Vaskrsa u svakom domaćinstvu ostane barem desetak ofarbanih jaja koje domaćice ne znaju kako da utroše.

Jedno od dobrih rešenja je pravljenje zapečene paste sa jajima, šunkom, mladim lukom i pavlakom.

Sastojci: pakovanje testenine, 6 barenih jaja, 200gr šunke, vezica mladog luka, 200ml kisele pavlake

Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa kad provri dodajte makarone i kuvajte dok ne omekšaju. Potom skinite šerpu sa ringle, stavite poklopac da makarone nabubre, a onda ih procedite.

U vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom stavite red makarona, preko njih poređajte oljuštena obarena jaja isečena na kolutove, šunku iseckanu na kockice i mladi crni luk iseckan na kolutiće.

Prekrijte ostatkom obarenih makarona, pa prelijte pavlakom i stavite u rernu da se zapeče dvadesetak minuta.

Služite toplo, uz jogurt ili zelenu salatu.

Prijatno!

Telegraf

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top