Potrebna su vam samo 3 sastojka: napravite sami super sredstvo za uklanjanje celulita (RECEPT)

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Potrebna su vam samo 3 sastojka: napravite sami super sredstvo za uklanjanje celulita (RECEPT)

Recept za prirodno sredstvo protiv celulita!

Celulit za mnoge žene predstavlja glavnog neprijatelja lepote, piše Lovesensa.

Pored toga što ugrožava izgled tela, celulit je znak da su u telo nagomilani toksini i da što pre treba promeniti određene životne navike.

Uzroke za pojavu celulita možemo tražiti u masnim naslagama, lošoj ishrani, nedostatku fizičke aktivnosti, hormonalnom disbalansu ili sporom metabolizmu.

Danas postoje brojna „magična“ rešenja za uklanjanje celulita, a mnoga od njih su skupa i nebezbedna. Jedna od delotvornih metoda je masaža, ali samo ukoliko idete kod proverenog stručnjaka, jer vas loša anticelulit masaža može koštati zdravlja i uzrokovati razne promene na koži (najčešće pojava modrica i ispucalih kapilara).

Borba protiv celulita: kako se najefikasnije rešiti pomorandžine koreBorba protiv celulita: kako se najefikasnije rešiti pomorandžine kore
Borba protiv celulita nije vezana samo za početak leta jer mi ga vidimo i osećamo tokom cele godine. Važnije od estetike jeste da…
Mnoga kozmetička sredstva i metode za suzbijanje celulita još uvek nisu dovoljno ispitane, pa je najbolje rešenje potražiti u prirodi. Promenite navike, posvetite se negovanju i zdravlju tela. Onako kako se ophodite prema telu, takvo zdravlje i izgled će vam ono pružiti u budućnosti. Potrudite se da korak po korak usvojite zdrav život i celulit više neće biti vaš problem.

Iako to može biti spor put, to je zapravo jedini ispravan put. Ali ne brinite, i tu postoje mala pomagala koja mogu ubrzati proces skidanja celulita, a jedan od njih je domaći piling od kafe.

Piling od zrnaca mlevene kafe pomaže da uklonimo mrtve ćelije sa kože i podstaknemo proizvodnju novih ćelija. Masiranje kože sa pilingom od kafe stimuliše cirkulaciju krvi i pomaže da se brže rešimo pomorandžine kore na zadnjici i nogama.

Recept za moćan piling od kafe

Sastojci.

1/4 šolje mlevene kafe
3 kašike smeđeg šećera
2 kašike kokosovog ulja (može i maslinovo)
Postupak:

Pomešajte sve sastojke i mešajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Dobijenim pilingom masirajte delove tela na kojima je vidljiv celulit. Masaža treba da traje nekoliko minuta, a nakon masiranja sperite piling sa kože. Ovaj tretman se ne preporučuje više od 3 puta sedmično.

Možete napraviti i veću količinu pilinga, ali ga čuvajte u tegli na suvom i tamnom mestu.

Uz promenu životnih navika i primenu ovog prirodnog pilinga, uskoro ćete biti oslobođeni pomorandžine kore.

Izvor: Lovesensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top