Žene u lošoj vezi ne pamte zlo – one PATE!

pixabay.com

Lifestyle

Žene u lošoj vezi ne pamte zlo – one PATE!

Nešto nedostaje u našim odnosima. Većina muškaraca nisu u stanju prodreti do žena, niti se žene potpuno otvaraju muškarcima. One se ne otvaraju jer im muškarci ne daju ono što im je potrebno. Žene se osećaju razočarano i ne pamte zlo; one pate.

Kad žene pate i kada se osećaju kao da ih se ne primećuje, one se zatvaraju svojim muškarcima. Srećom, možete naučiti kako dopreti do svoje žene.

Možete dati partnerki ono što joj treba, dopuštajući joj da se oseća primećeno i tada će se ona ponovo otvoriti. Kada naučite na koji način možete učiniti da vam se vaša partnerka potpuno otvori, poboljšaćete – ne samo vaš odnos, već i celi svoj život.

Šta je to ženama potrebno?
Žene ne žele savršene partnere; žele muškarca koji nastoji biti najbolja verzija sebe. Ona ne mora nužno želeti nekoga ko ima celi svoj život isplaniran, ali ona želi nekoga ko ima ciljeve u svom životu. Želi nekoga ko ima hrabrosti plakati pred njom kad mu je to potrebno. Ona želi nekoga ko ima hrabrosti suočiti se svojim emocionalnim demonima.

1. Žena se želi osećati voljeno

Kada se žene osećaju voljeno, one su opuštene i otvorene. Svađe nestaju, nežnosti ima u izobilju, a njihova topla ženska energija protiče kroz naše živote.

Osećaj nevoljenosti je izvor svake svađe u vezi.

Ako je ona nesretna zato što idete van sa svojim prijateljima ili je uzrujana zbog događaja na poslu ili slično, uzrok toga je najverovatnije to što se oseća nevoljeno.

Naučite gledati kroz njene reči, dela i raspoloženja i shvatićete koji je pravi koren toga svega.

2. Želi se osećati sigurno

Postoji rat koji se vodi sa ženskim samopoštovanjem, seksualnošću i sigurnošću još od vrlo mlade dobi. Žene moraju imati siguran prostor gde se one osećaju da mogu verovati svojim partnerima. Ona želi verovati vašoj snazi. Ona želi osetiti da se možete nositi sa svim što vam ona pokaže.

Ona želi osetiti da joj se neće suditi ako vas zatraži nešto neuobičajeno. Želi biti sigurna da neće doživeti poraz, ako vam kaže da nešto učinite na njen način.

Kada stvorite siguran prostor za svoju ženu, ona će vam se otvoriti emocionalno, a vi ćete joj dati vrlo moćan dar- dopustićete joj da raste u vašem odnosu i poništiti svu staru emocionalnu štetu.

3. Želi se osećati primećeno

Žene se žele osećati primećeno. Žena želi osetiti da ste je čuli i da ste svesni njenog emocionalnog stanja. Ona ne želi nužno da vas pogađa to njeno emocionalno stanje, ali želi da budete svedok tome.

Ako sedite u istoj prostoriji, a vi ne primećujete činjenicu da ona pati i da je na rubu suza, ona će vam početi manje verovati. Ona će misliti: “Ako on ne može videti da patim, koliko dugo će mu trebati da to shvati?

Hoće li proći nekoliko dana ili nekoliko nedelja pre nego što on postane svestan toga i je li mu uopšte dovoljno stalo da mi pomogne da prebrodim sve ovo? Mislim da se moram osloniti na samu sebe i sama sebi moram dati emocionalnu podršku.”

Život može izgledati vrlo usamljen, čak i unutar odnosa. Morate stalno pokazivati partneru da postoji barem jedna osoba koja će biti njen svedok i podrška na putu kroz život. (Napomena: ta osoba ste vi.)

4. Želi se brinuti o vama

Baš kao što muška energija ima potrebu da štiti, ženska energija ima želju da neguje. Žene žele videti pukotine u našem oklopu. Oni žele videti da imamo dovoljno poverenja u njih da im se otvorimo. One žele biti u mogućnosti da nam pomognu kroz naše tuge.

Integriran, razvijen muškarac koji ima uravnoteženu mušku i žensku energiju, pozdraviće njegu i brigu svoje žene.

Ako ste muškarac i ovo čitate, jeste li ikada pridržali vrata nekoj ženi, jer je to pristojna stvar za napraviti, a ona vam je na to besno odvratila: “Oh, što? Ne mogu otvoriti vrata sebi jer sam žena ?! Vi ste seksistička svinja!”

To je primer ranjene, neuravnotežene žene koja ne želi prihvatiti pomoć od muškog izvora. Točno tako se oseća vaša partnerka kada ju odgurnete kad se osetite najranjiviji.

“Nije mi potrebno da stavim glavu na tvoja prsa i govorim ti o svojim osećajima, jer ja ih nemam!” To je laž. Ovaj nedostatak osetljivosti i autentičnosti je ono što stvara patnju vama i vašoj partnerki.

Zato joj dopustite da se približi. Ona vas želi voleti.

5. Želi osećati da može računati na vas

Život ponekad postaje haotičan. Kad se pojave životne neizbežne poteškoće, hoćete li se raspasti pod pritiskom ili ste u mogućnosti prilagoditi se?

Žene žele znati možemo li se nositi sa svime što život donosi. Žele znati da nećemo pobeći i sakriti se kad postanu ‘previše emotivne’ za naš ukus. Oni žele znati da mogu računati na nas.

Kada kažete svojoj partnerici da ćete nešto napraviti, a onda to ne učinite, to je boli. Ona gubi povjerenje u vas koje morate ponovo zaslužiti.

Čak i naizgled male stvari uništavaju poverenje, npr. kao kada kažete da ćete oprati suđe odmah nakon večere, ali ih umesto toga operete sledeće jutro.

Kada se nakupi puno takvih malih prijestupa, ona vam više neće verovati. Činite ono što ste rekli da ćete učiniti, budite ona osoba kakva ste rekli da jeste i budite dosledni u svojim postupcima.

6. Želi da je cenite

Ženska energija u svim ljudima pre svega reagira na pohvalu i zahvalnost. Podsetite svoju partnerku da je volite. Recite joj da cenite ono što ona donosi u vaš život. Pokažite joj koliko vam to znači.

Najbrži način da pokvarite svoj odnos je ignorisanje svoje partnerke i da ju uzimate zdravo za gotovo. Zahvalnost je suprotnost tim stvarima. Zahvalnost utelovljuje ovo razmišljanje: “Ja sam svestan što donosiš u moj život i želim biti siguran da si i ti svesna.” Govorite joj sve što cenite i govorite joj to često!

Izvor: atma.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top