Kad devojčica odraste bez oca: Ovakav život joj je zapisan!

pixabay.com

Kuća i porodica

Kad devojčica odraste bez oca: Ovakav život joj je zapisan!

Vremenom postaju izuzetno jake i nezavisne, ali su i dalje veoma ranjive

Sigurno ste bar jednom čuli kako žene biraju životnog partnera na osnovu odnosa koji su imale sa ocem. Ali, šta ako nikada nisu imale očinsku figuru?

Evo šta kažu psiholozi.

Kada čujete ženu da kaže da je dete rodila za sebe, psiholozi već pretpostavljaju kakve će probleme te žene imati u budućnosti sa suprotnim polom, ali i kakve su probeme imale ranije. Te žene nisu odrastale uz pozitivnu sliku muškarca. Nisu imale na šta da se oslone kada je u pitanju model veze između muškarca i žene.

Njima je teško da izgrade društvene i intimne odnose; oni su često problematični. Baš zbog toga se ovakve žene često nađu u surovim uslovima i pristaju na besmislena „muška“ pravila vrlo brzo. One nesvesno traže oca u vezi i pokoravaju se.

Mnoge od njih zapravo i ne znaju šta znači voleti muškarca. Od njih očekuju ljubav, zaštitu, finansijski stabilnost i poštovanje – ono što nisu imale tokom odrastanja. Zbog toga padaju na ljubaznost muškarca i u njemu vide vrednosti koje nikada nisu imale od oca.

Zbog pažnje i brige koju joj pruža, žena počinje da oseća privrženost prema muškarcu, mešajući je s ljubavlju. Zbog toga često biraju starije muškarce.

Neke žene koje su odrasle bez oca čeo život provedu čekajući pravog muškarca, odnosno muškarca sa osobinama koje smatraju da otac treba da ima. Sa druge strane, dosta njih traži muškarca, ali prema njemu ima negativan stav i ne poštuje ga, podsvesno se sveti ocu kojeg nema, koji ju je napustio, a pritom i ne zna kako muško-ženski odnosi treba da izgledaju.

Tako ćete videti primer žene koja od muškarca traži zaštitu bukvalno od svega i ljuti se kada to ne dobije, čak iako su u pitanju banalne stvari od kojih zaštita nije ni potrebna. Ipak, one se tada ljute jer su duboko ranjive, ponovo razočarane, mnoge tada misle da je njihov život izgubio svrhu i najveći broj tada raskida ili traži razvod. Smatraju da, ako ne funkcioniše kako su očekivale, bolje je da budu zauvek same.

Šta bi muškarci trebalo da znaju o ženama koje su odrasle bez oca?

1. Ako ispunite sva njena očekivanja, ova žena će vas usrećiti svojim smehom, ispuniće radošću ceo vaš život, voleti vas bez granica. Daće sve od sebe da vam ispuni svaku želju.

2. Treba joj pažnja. Mnogo pažnje. Sve vaše slobodno vreme želeće za sebe. Želi romansu, divljenje, posvećivanje. Zauzvrat ćete dobiti mnogo više nego što ste dali.

3. Ona sebe smatra jačom od ostalih žena, jer je od početka bila odbačena od strane oca. Borila se godinama sa tim osećanjem, sama je rešavala svoje probleme, samu sebe štitila. Baš to ju je učinilo nezavisnom i jakom i ne pokušavajte to da joj oduzmete.

4. Uvek je oprezna kada treba da otvori svoje srce za nekoga. Ali, ako vas pusti i zavoli, daće vam svoje srce bez da traži nešto zauzvrat. Često deluju nedostupno, ali zapravo čekaju da prvo vi njih prihvatite.

5. Ljubav ovakve žene ne poznaje granice. Kod nje ne postoji prosek. Ona je zaljubljena u srećno detinjstvo koje joj vi sa zakašnjenjem pružate umesto oca. Ili ćete ući potpuno u njen život ili nećete uopšte. Ipak, ima problem sa poverenjem. Morate da joj pripadate u potpunosti. Daće vam svu ljubav ovog sveta, i decu koju će voleti bezgranično.

Glavni strah žena koje su odrasle bez oca jeste da će ponovo biti odbačene, napuštene, naročito od strane muškarca kojem je poklonila srce. Emocionalni uticaj nedostatka oca dugo traje, nekad celog života, i morate da budete spremni na to i da to razumete.

Izvor: Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top