AKO JE VOLIŠ, NE UNIŠTAVAJ JE: Seti se kako je izgledala kad si je prvi put ugledao…

pixabay.com

Ljubav i seks

AKO JE VOLIŠ, NE UNIŠTAVAJ JE: Seti se kako je izgledala kad si je prvi put ugledao…

„Kada god sam voleo ženu – što sam je više voleo, to sam je više hteo povrediti. Frida je samo najočitija žrtva ove odvratne osobine.”~ Diego Rivera

Znam da je voliš.

Da je ne voliš ne bi bio s njom. No, budući da si samo ljudsko biće s promenjivim emocijama, možda ćeš je voleti na pogrešne načine.

Zdrava, sretna veza može se pretvoriti u destruktivnu vezu, ako se prema njoj odnosiš na način koji ona ne zaslužuje.

Ipak, nadam se da ćeš je pokušati voleti ispravno. Nadam se da ćeš izliti zraku svesti na tvoju ljubav za nju. Nadam se da znaš da je svest ono što drži odnos jakim.

Želim da se prisetiš kako je izgledala kad si je prvi put ugledao. Ona je bila sve za čim si čeznuo.

Možda je to bila njena lepota, njena divlja priroda, njen smisao za humor ili njena samostalnost, u njoj si našao ono što nisi našao kod nikog drugog.

A ono što te je najviše osvojilo bila je njena celovitost.

Ako je voliš, voli je na ovaj način. Čuvaj njenu lepotu, njenu divljinu, njenu potpunost.

Ona je gospodar vlastite sudbine, ali želim da shvatiš koliko važnu ulogu igraš u njenom životu. Način na koji se odnosiš prema njoj određuje način na koji ona doživljava sebe – možeš učiniti da joj oči sjaje, a možeš učiniti i da se oseća izgubljeno. Ona je skulptura u tvojim rukama i samo se nada da ćeš rukovati pažljivo s njom.

Ako je voliš, nemoj je uništiti.

Znaj da je već bila povređena i ne želi da joj se to opet dogodi. Ako je s tobom, znaj da je pobedila strah i nesigurnost kako bi bila s tobom. Zanemarila je svoju prošlost i odlučila dati ljubavi još jednu šansu. Poverila ti je zdravlje tog odnosa – svim svojim srcem.

Nemoj je izneveriti.

Povređuješ je u trenucima u kojima misliš da je poznaješ. Ona nije knjiga koja ima svoj kraj. Ona je nešto što tek treba otkriti – zato svaki dan kad je vidiš, ponašaj se kao da je vidiš prvi put.

Budi prisutan u sadašnjosti. Ništa je ne uništava više od emocionalne odsutnosti. Možeš sediti s njom celi dan, a da zapravo nisi s njom, a opet možeš biti tako daleko i biti potpuno prisutan.

Stimuliši njene misli, osećaje, njeno biće. Uroni u njenu dušu kao što bi zaronio u okean.

Znaj da ćeš je slomiti ako ikad oseti da je trebaš, ali da je ne želiš. Uništićeš svaki delić nje, ako shvati da je voliš samo kada ti se usamljenost uvuče u kosti. Jer ona traži tvoju ljubav u svim trenucima, ne samo kada si preplavljen strahovima i nesigurnošću.

Znam da te tvoja vlastita patnja iz prošlosti možda slomila. Ali nemoj je voleti samo da bi mogla nositi tvoju emocionalnu prtljagu zajedno s tobom. Nemoj je voleti ako je samo želiš popraviti. Znaj da će se ona bez tvog znanja, s vremenom, sama popraviti.

Njena ljubav i postojanje isceliće svaki tvoj delić. Ali, ako si s njom samo da popuniš prazninu u sebi, ona će to znati – i to će je uništiti.

I zapamti, ona ne želi da je popravljaš. Možda ti je otvorila srce i ispričala sve o svojoj bolnoj prošlosti. Možda znaš tačan broj komada na koje se raspala.

Ali to ti nije ispričala samo da bi je popravio – to je ispričala tako da možeš znati što je pretrpela i kako ju je to oblikovalo u osobu kakva je danas.

Ona ne želi da shvatiš kako su tvoji postupci prema njoj – postupci motivirani ljubavlju, razumevanjem i strpljenjem – bitni.

Nemoj se prema njoj odnositi kao da je slomljena žena. Ona je potpuna sa svim svojim delovima, iako oni još uvek mogu biti razbacani posvuda. Prihvati ih zajedno s njom.

Pomozi joj da uvidi zbog čega je prošla kroz destruktivne odnose u prošlosti. Pomozi joj da shvati kako je doživela loše stvari kako bi mogla ceniti one bolje koje dolaze s tobom.

Ako je voliš, voli ju sa svim njenim manama i nesigurnostima. Ona je nesavršena jednako koliko si i ti i nada da će podeliti tu nesavršenost s tobom. Želi ogoliti svoju dušu pred tobom i biti potpuno ono što jest.

Ona želi s tobom biti onakva kakvom se vidi u ogledalu – luda, divlja i slobodna. Ako nisi spreman da je prihvatiš onakvom kakva jest, to će ju uništiti.

Ako je voliš, podrži je, jer ona će to isto učiniti za tebe.

Koliko god truda uložiš, ona će ti vratiti dvostruko.

Ako joj pokažeš mesec, ona će ti pokazati celu galaksiju.

Ako se dobro odnosiš prema njoj, ona će te voleti još više.

Ako je voliš na ispravan način, nikad te neće zaboraviti.

Izvor: magic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top