Igre na sreću – 5 razlika u navikama žena i muškaraca

Lifestyle

Igre na sreću – 5 razlika u navikama žena i muškaraca

  • Vrste igara

Opštepoznato je da muškarci već decenijama imaju tendenciju ka igrama kao što su poker, blackjack i video poker. Ono što je zajedničko ovim igrama je da zahtevaju strategiju, proučavanje i pamćenje. Oni takođe traže igre koje imaju manju prednost kuće u odnosu na igrače, jer tada imaju veće šanse da pobede. Prva razlika između muškaraca i žena jeste u tome što žene više vole igre na sreću od igara veštine, a to su slot mašine, loto i bingo. One takođe naginju ka društvenim igrama jer uživaju dok provode vreme sa prijateljima.

  • Trošenje novca

Najveća razlika u navikama muškaraca i žena jeste u tome koliko novca troše na kockanje. Rezultati brojnih upitnika koji su isptivali trošačke navike muškaraca i žena ukazuju na to da muškarci troše više od žena. Ovo se može povezati i sa prethodnom razlikom u vrsti igara, jer muškarci više ulažu kada su sigurni u svoju strategiju. Čenjenica je takođe da u svetu ima dosta više muškaraca koji patološki kockaju nego žena, pa stoga i troše više novca u te svrhe.

  • Motivacija za igranjem

Još jedna bitna razlika leži u tome kako muškarci i žene gledaju na kockanje te šta ih motiviše da se u to upuste. Muškarci igraju kako bi pobedili i zbog toga razvijaju strategije, dok žene ne žele rizikovati i zbog toga se manje kockaju. One u tome vide način opuštanja i odmora od svakodnevnih stresova, dok muškarci vole da se takmiče sa drugim igračima.

  • Igranje online ili uživo

Žene češće nego muškarci biraju kockanje online umesto casina na kopnu, posebno ako su početnice. Taj način im je fleksibilniji jer oduzima manje vremena, a time takođe mogu izbeći pritisak drugih igrača. One biraju igranje preko interneta i zbog anonimnosti, posebno ako se susreću sa predrasudama da to nije ženski hobi. Žene su lojalnije jednom casino sajtu, dok muškarci obično posećuju više sajtova.

  • Reakcija na gubitak

Muškarci i žene ispoljavaju različite reakcije kada im se dogodi gubitak u casinu. Muškarci češće reaguju ljutito i frustrirano. Naprimer, kada igraju slot mašine, češće se ponašaju agresivno tako što šutaju ili udaraju slot mašinu kada izgube. Oni takođe znaju biti nepristojni prema osoblju casina u takvim situacijama. Žene za razliku od njih češće pokazuju znakove tuge i uznemirenosti. Naprimer, njima se dešava da zaplaču kada izgube na slot mašini.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top