Ove 2 GODINE su najteže i najsretnije za svaki brak

Ljubav i seks

Ove 2 GODINE su najteže i najsretnije za svaki brak

Parovi često ne shvataju da je za srećan porodičan život potreban trud oba partnera.

Prema poslednjim podacima, 950 000 brakova u Evropi (od 2,1 milion), zavši razvodom. Psiholozi su u saradnji sa advokatima uradili istraživanje i ustanovili koja je godina braka najsrećnija, a koja najteža. Studija je pokazala koji sve faktori mogu biti razlog za razvod braka.

3 GODINE

Vlada mišljenje da ljubav traje samo 3 godine. Tada parovi ili raskidaju ili više ne idealizuju svoju vezu kao ranije. U stvarnosti, nakon 3 godine veze, ljudi lakše prihvataju slabosti svojih partnera i stoga se osećaju ugodnije u vezi. Uobičajeno je i da nakon 3 godine porodičnog života, partneri odluče da imaju dete.

Posledično, njihova veza postaje snažnija. Zato se za treću godinu veruje da je najsretnija godina braka.

5. GODINA

Prvi pravi problemi mogu početi u petoj godini porodičnog života. Tokom ovog perioda, deca su mala i zahtevaju mnogo brige. Teško je uskladiti posao, kućne obaveze i druge svakodnevne probleme. Nakon 5 zajedničkih godina, parovi počinju da razmišljaju o razvodu i obrate se advokatu. Za ovu godinu se veruje da je najteža godina braka.

7. GODINA

Ako par ostane zajedno nakon 5 godina braka, čeka ih sledeća prepreka. To je sedma godina porodičnog života koju stručnjaci nazivaju „zid“. Tada, porodični život postaje rutina. Mogu se javiti finansijski problemi, pitanja vezana za brigu o deci i deljenju kućnih obaveza.Ovo je veoma komplikovan period. Ako partneri uspiju da ga prevaziđu sa rukom u ruci, onda je ispred njih srećan i snažan brak.

Izvor: novi.ba

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top