Tek kada sam napunila 50 godina počela sam da živim punim plućima: Ukoliko želite srećan život ova pravila morate da odbacite!

pixabay.com

Lifestyle

Tek kada sam napunila 50 godina počela sam da živim punim plućima: Ukoliko želite srećan život ova pravila morate da odbacite!

Ceo život je živela po nametnutim pravilima, sve dok jednog dana nije odlučila da ih prekrši. Tek tada je počela da živi punim plućima

Kao dete Nina Bandoni je volela da piše, crta i slika, ali roditelji su se veoma bojali da će postati sanjar koji neće moći da zarađuje za život. Zbog toga je Nina, da bi uverila roditelje, krenula u poslovnu školu i napravila karijeru i živela sasvim dobar život, kako bi neki rekli. Ali ono što drugi nisu znali je da je sve to guši.

U 39. godini života, ona je neočekivano postala majka, 10 godina kasije krenula na jogu, razvela se nakon 25 godina braka. Kriza, nova ljubav, potpuno novi posao. Nina opet piše, crta i slika, odnosno, radi ono što najviše voli.

„Živimo u svetu pravila i uvek postoji više pravila za žene nego za muškarce, a za žene u zrelim godinama ih je više nego za mlade devojke. Dame, slušajte me: neka pravila su napisana samo zato da biste ih prekršil. Mi smo odrasle žene, možemo da radimo šta želimo i oblačimo se kako god nam se dopada. Ova pravila nam se često nameću:

Žena posle 50-te godine moraju da imaju kratku kosu

Kada sam imala skoro 30 godina, tadašnja svekrva je pokušala da mi objasni da je nepristojno da udata dama ima dugu kosu. Muškarci vas mogu pogrešno razumeti, rekla je. Bilo je to potpuno iznenađenje za mene.

Kad mi je bilo blizu 40 godina, sa svih strana su opet počeli da mi nagoveštavaju da je vreme za šišanje, jer „starije žene nemaju dugu kosu“. Stručnjaci sa stranica modnih časopisa uporno insistiraju na tome da će nas kratke frizure navodn podmladiti. Na kraju krajeva, trebali bismo nastojati da izgledamo mlađe. U ekstremnim slučajevima kosa treba da bude do ramena, ali ni u kojem slučaju duža, kažu.

Moj odgovor je sledeći: ako želite da imate kratku kosu to je u redu, ali samo ukoliko je to vaša lična želja.

Seda kosa je neprihvatljiva

Ni jedna žena ne bi trebala da se vodi ovim pravilom. Kao i kod dužine isto važi i za sedu kosu. Ukoliko vas se dopada onda je takvu i nosite.

Žene u zrelim godinama isključivo koriste šminku neutralnih tonova

„Na ovo mogu da kažem samo jedno, izvadite paletu senki i eksperimetišite. Moja prijateljica Kristina ima 50 godina i na sebi uvek ima jarko crveni ruž i znate šta, izgleda spektakularno. Šminka nije povezana sa godinama ni u kojem slučaju. Budite slobodne i radite sa šminkom šta god poželite“.

Svedena garderoba je jedina koju bi žene u petoj deceniji trebale da nose

„Ja na to kažem: Jedino pravilo koje biste trebale da sledite kada je moda u pitanju je da li se u tim farmerkama ili majici osećate dobro“.

„Jasno vam je da ova pravila, na naizgled bezazlene teme, važe i ja ih primenujem u svim sferama života. Niko ne bi smeo da vam nameće pravila po kojima ćete živeti. Vodite se sopstvenim osećajem za sve stvari u životu.

„Moj život je postao bolji i kvalitetniji, a ja srećnija tek kada sam obacila sva pravila koji su mi drugi nametali, a mene su gušila“, zaključila je Nina.

Kako je stvarno potopljen neuništivi Titanik: 13 tajni koje su potonule zajedno sa brodom!

Izvor: stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top