Ilustracija koja je napravila HAOS na internetu: Sve devojke u Srbiji svakog dana slušaju ova pitanja, a kažu da je ovo JEDINI PRAVI ODGOVOR

Twitter

Lifestyle

Ilustracija koja je napravila HAOS na internetu: Sve devojke u Srbiji svakog dana slušaju ova pitanja, a kažu da je ovo JEDINI PRAVI ODGOVOR

Ženi u srpskom društvu nikad nije bilo lako. Moralni standardi se razlikuju za muškarca i ženu, ali tu je i čuveno očekivanje i pitanje o najvažnijoj ulozi u životu, uloga majke i da se zasnuje porodica. Ako si visokoobrazovana žena u Srbiji u kasnim dvadesetim ili tridesetim godinama, budi više nego spremna da te i dalje veoma konzervativno društvo, sa tragovima socijalizma u smislu životnog redosleda i formalizma, polako, ali sigurno pritiska da odužiš dug društvu.

Tviter korsnica koja koja se potpisuje kao „madame_ognjena“ objavila je ilustraciju očajne devojke koja drži test trudnoće dok joj sa svih strana dobacuju: „Još nisi trudna?“, „Zašto nemaš decu, bićeš super mama“, „Šta čekaš, idu ti godine“, „Nećeš da pokvariš liniju“, „Ti nemaš decu, pa ne razumeš“.

Ilustracija je pokrenula raspravu u komentarima. U jednom uglu ringa su oni koji su zagovornici teze da svako treba da živi svoj život kako želi i da niko nikom ništa nije dužan.

Ti još nemaš decu

Čak su se i pojedini muškarci pronašli u ilustraciji.

„Ma ovo se i nama dešava. Kako idu godine sve naporniji postaju. Kad ćeš se oženiti? Im li neka? Kad ću da ljuljam unuče“, napisao je korisnik koji se potpisuje kao „brijantin-vosak“.

Međutim, bilo je i onih koji smatraju da je „bruka i sramota“ što neke žene imaju samo jedno dete jer su nekad majke rađale po petoro. Dovedeno je i u pitanje zašto brakovi sve traće kraju.

Jedini odgovor na ovo pitanje, kako su zaključili korisnici Tvitera, moj život, moja pravila, moja stvar.

Izvor: Zena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top