NEĆE BITI LEKARA, PROSVETNIH RADNIKA, INŽENJERA: Vapaj dr Danice Grujičić drma Srbiju (VIDEO)

Printscreen

Poznati

NEĆE BITI LEKARA, PROSVETNIH RADNIKA, INŽENJERA: Vapaj dr Danice Grujičić drma Srbiju (VIDEO)

Prof. dr Danica Grujičić svakodnevno operiše tumore i spasava živote pacijentima. Nedavno je odlučila da pokuša da otkloni boljke društva, ukorenjene u ekonomiji, politici i zdravstvu.

Načelnica Centra za neuroonkologiju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije na Fejsbuku govori o problemima današnjice, posebno o problemima mladih.

– Ja zaista ne mogu da gledam kako nam deca odlaze. Toliko dobre dece odlazi, pa čak i ona koja nisu toliko dobra, to su ipak naša deca. Zar je moguće da njima ova zemlja ne može da obezbedi stan, posao, auto i da odu jednom godišnje na odmor? Zar je to toliko mnogo – kaže za “Blic” Danica Grujičić.

Zar je moguće da mladima ova zemlja ne može da obezbedi stan, posao, auto i da odu jednom godišnje na odmor? Zar je to toliko mnogo? – Danica Grujičić

Prema njenim rečima, sva snaga Srbije je u mladima i upravo zato je odabrala Fejsbuk kako bi im se obratila.

– Osećala sam potrebu da se vapajem obratim mladima. Na Klinici imam sjajne mlade ljude koji sebi ne mogu da obezbede ni novac za odlazak na kongres. Mladi doktori će otići i ja se stvarno toga plašim. Ne da neće imati ko mene da leči, nego neće biti lekara, inženjera, prosvetnih radnika. Ako svi odemo ova zemlja će se prepustiti nekom drugom – apeluje dr Danica Grujičić.

Izvor: Balkanspress.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top