Ovo je važan razlog zbog kojeg Meghan i Harry odlaze iz kraljevske porodice

Poznati

Ovo je važan razlog zbog kojeg Meghan i Harry odlaze iz kraljevske porodice

Jedan od razloga zbog kojih Meghan i Harry odlaze iz kraljevske obitelji su britanski mediji, koji godinama neobjektivno izvještavaju o njima.

KRALJICA Elizabeta izdala je saopštenje u kom je potvrdila da Harry i Meghan odlaze s kraljevskih dužnosti i da imaju njenu podršku. Dodala je da će u narednih nekoliko dana s Harryjem dogovoriti detalje njihovog otkaza, a među tim detaljima je i odluka o zadržavanju kraljevske titule His (Her) Royal Highness, odnosno „kraljevsko visočanstvo“.

Jedan od razloga zbog kojih Meghan i Harry odlaze iz kraljevske porodice su britanski mediji, koji godinama neobjektivno izveštavaju o njima.

Na svojoj novoj internetskoj stranici istaknuli su da više neće učestvovati u tradicionalnom kraljevskom novinarskom sistemu, koji dopušta pristup kraljevskoj porodici određenim medijskim grupacijama. Tvrde da se kraljevske dopisnike smatra istinitim izvorom informacija.

„Ta zabluda dovodi do reportaža koje prenose drugi mediji širom sveta, pojačavajući lažna izveštavanja“, poručili su i izazvali ljutnju britanskih medija.

I ranije su govorili da smatraju da se o njima ne izveštava pravedno. Britanske medije optužili su za zlostavljanje, rasizam i neravnopravnost u izveštavanju o Harryju i Meghan s jedne strane te Williamu i Kate s druge.

Mediji koji imaju pristup kraljevskoj porodici su Daily Express, Daily Mail, Daily Mirror, Evening Standard, Telegraph, Times i Sun. Ovako su izgledala njihova izveštavanja o Kate, odnosno o Meghan.

„Nema još puno! Trudna Kate nežno gladi svoj trudnički stomačić dok završava kraljevske dužnosti pre porodiljskog – a William je potvrdio da će roditi ‘svaki tren'“, naslov je s Daily Maila o Kate.

„Zašto Meghan ne može prestati dirati svoj stomak? Stručnjaci se pozabavili pitanjem o kojem nacija govori: Je li to ponos, taština, glumljenje ili neka new age tehnika zbližavanja s bebom?“, naslov je o Meghan.

Izvor: Buka

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top