Šta frizura govori o vama?

pixabay.com

Lifestyle

Šta frizura govori o vama?

Možda niste znali, ali vaša frizura mnogo toga govori o vama i vašem karakteru, sklonostima, težnjama.

Nije svejedno kakva vam je boja kosa, koje je dužine i oblika. Iako svi mi uređujemo frizuru s namerom da budemo što lepši i privlačniji, estetski kriterijum nije jedini važan.

Ima nešto i u simbolici frizure koju nosite. Ako do sada niste obratili pažnju na to, evo prilike da saznate kakav utisak ostavljate sa frizurama za koje se opredelite.

Lokne kao simbol elegancije
Lokne nikada neće izmodeti i zauvek će ostati jedna od frizura za koju se gotovo sve žene sa ravnom kosom opredele. Bilo da ih uvijate na prirodne načine ili da koristite aparate za lokne, znajte da tu nema greške.

Lokne su znak elegancije, nežnosti, potpune ženstvenosti. I najčešće se opredeljujemo za lokne onda kada želimo da zablistamo, očaramo, da ostavimo jak utisak i da se nekome dopadnemo. Zato ih i ne nosimo uz svakodnevne odevne kombinacije, već čekamo posebne prilike.

Kratke divlje kovrdže
Ove lokne najčešće su dar od prirode i teže ih je napraviti. Kao što verujemo da nas horoskopski znak određuje kao osobe, tako je ustaljeno mišljenje da su osobe sa ovim kovrdžama izuzetno karakteristične.

One ukazuju, sasvim suprotno loknama koje sami pravimo, da su takve osobe egocentrične, temperamente, hiperaktivne, pune samopouzdanja i kritičnosti. Brzo i nepromišljeno donose odluke, te često i greše. Međutim, to nisu osobe koje će očajavati, nego odmah nastaviti dalje.

Ravna kosa – smireniji temperament
Ukoliko se opredeljujete za ravnu, isfeniranu, ispeglanu kosu ili vam je kosa prirodno takva, i ova frizura mnogo toga govori o vama. Naime, sa ravnom kosom ostavljate utisak “prave dobrice” , nekoga ko je uvek za kompromis, ko ume da posavetuje i pomogne.

Ova frizura ukazuje na nežnost, ali istovremeno i na drčnost, ako zatreba. To posebno može da bude karakteristično za osobe koje nose dugu ravnu kosu. Osobe sa ovakvom frizurom mogu biti veliki i iskreni prijatelji, ali i sasvim suprotno.

Paž – osobe teške za saradnju
Česta je predrasuda da su osobe sa paž frizurom nepristupačne i da je sa njima najteže uspostaviti dogovor. Jednostavno, one vole da upravljaju situacijom, da apsolutno ništa ne prepuste slučaju i zato je saradnja sa drugima uvek otežana.

Obično osobe koje se opredele za paž frizuru žele da promene nešto u svom životu.

Pozitivne osobine koje se vezuju za ovu frizuru su jaka odlučnost, nepokolebljivost, veliko samopuzdanje i istrajnost.

Potpuno kratka kosa – žene sa jakim stavom
Za ovu frizuru, priznaćete, potrebna je velika hrabrost! Baš zato, ova frizura je najkarakterističnija za hrabre žene, kako bismo rekli “žene lavice”.

Možda bismo pomislili za ovu frizuru da je muška i da nije tipična za žene. Ipak, to nije tako. Kratka kosa je veliki trend među ženskom populacijom i gotovo da je izgubila takve predrasude. Naprotiv, bila je prava senzacija koja je obeležila 90-e godine, a i do danas je to ostala.
Misli se kako žene sa kratkom kosom ili žene ošišane do glave, “na ćelavo”, imaju izražen i čvrst stav.

Takođe, one su uvek spremne za akciju, izazov; ne daju na sebe i teško ih je prevarati. Ukoliko to hoće, mogu biti izuzetno raspoložene za saradnju, dogovor, ideje, savete i kritike, ali ako ih jednom uvredite, gubite svaki kontakt s njima.

Nemarna “brzinska” punđa
Ova svakodnevna frizura ne traži puno vremena. Često je nosimo onda kada smo u nekoj radnoj atmosferi, u četiti zida ili kada nismo raspoloženi za sređivanja. Ipak, ima i onih dama koje je najviše vole i svakodnevno nose.

To znači da su takve žene prilično opuštene, a možda čak i ravnodušne u brojnim situacijama. One vole zonu komfora, imaju svoj unutrašnji mir i najčešće ih ne zanimaju tuđa mišljenja i kritike. To nisu žene koje će se lako iznervirati, ali ni one koje će sate provesti u donošenju neke odluke. One se uvek opredele za sigurno i provereno, ne isprobavajući novitete.

Sa njima samo mislite da možete lako, ali one su vrlo pronicljive i proračunate, iako deluju potpuno flegmatično.

Kosa skupljena u rep
Ako je skupljena kosa u rep nešto što najčešće nosite, onda ste izuzetno hrabra i vredna žena. To je i frizura koja sugeriše na osobu čvrstog i nepoljuljanog karaktera. Žena sa ovakvim stilom voli red i disciplinu, odgovornost i odanost. Itekako je svesna svojih kvaliteta, ali se ne nameće. Nije sujetna i ljubomorna, ali ako se oseti ugroženo, ume da bude jako bezobrazna.

Dame koje vole ovakvu frizujru imaju savršenu organizaciju i sve rade planski. Vreme vole da iskoriste na najbolji mogući način, te druge šanse teško daju. Odluke uvek donose same, što im omogućava njihova samouverenost i savršena procena ljudi i situacija.

Ipak, i ove dame umeju da preteraju i pogreše, doduše ne tako često, a tada se povlače i strpljivo čekaju novu priliku.

Izvor: zenskikutak.rs/D.A.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top