Svako jutro miriše na novi početak, zašto ga uvek iznova zaprljaš starim strahovima i sumnjama?

pixabay.com

Lifestyle

Svako jutro miriše na novi početak, zašto ga uvek iznova zaprljaš starim strahovima i sumnjama?

Svako jutro miriše na novi početak, zašto ga uvek iznova zaprljaš starim strahovima i sumnjama?

Zašto se hvataš za ono što je već napola prošlo a lepotu novoga dana, mogućnosti novih iskustava odbacuješ bez da si pogledao šta ti oni donose? Ponekad je najveća stvar koju možeš učiniti započeti novi dan s osmehom, jer koliko god malo znao o njemu imaš nadu da sve na kraju može izići na dobro.

Svako jutro miriše na novi početak, kada misliš početi ceniti dar što si se jutros probudio i što imaš prilike završiti sve svoje započete projekte, osetiti neke nove osećaje, otkriti neka nova prostranstva čije te daljine već godinama pozivaju k sebi? Nemoj dopustiti da sve u tvom životu određuju ove vremenske okolnosti oko tebe, važno je samo ono vreme u tebi, onaj osećaj da si spreman suočiti se sa nečim nepoznatim.

Svako jutro miriše na novi početak, prestani zato danas trčati za ljudima koji te ne doživljavaju ozbiljno, prestati biti sve za one koji su uz tebe samo kada si im potreban i potraži one koji su prema tebi pokazali mnogi lepih osećaja ali ih nisi dovoljno cenio jer si mislio da se to podrazumeva. Shvati da je u današnjem danu sve moguće, a nemoguće postaje samo ako ti digneš ruke od svega i predaš se.

Svako jutro miriše na novi početak, duša prepozna nešto lepo i vredno. Nemoj ugušiti njen glas ovo jutro starim razmišljanjima koja ti nigde nisu odvela, nemoj se vraćati porazima koji su te slomili. Drži distancu od svega što te nije vredno i nemoj robovati planovima u koje nisi siguran. Neka ti intuicija pokaže putokaz. Ovaj dan je prilika koja je nikada neće ponovi, nemoj je upropastiti krhotinama jučerašnjeg života.

Mario Žuvela

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top