Robert de Niro je ćerki dao SRPSKO IME PRELEPOG ZNAČENJA, a iza svega se krije priča iz jednog sela koja će vas zabezeknuti

Printscreen

Poznati

Robert de Niro je ćerki dao SRPSKO IME PRELEPOG ZNAČENJA, a iza svega se krije priča iz jednog sela koja će vas zabezeknuti

Robert de Niro, jedan od najvećih holivudskih glumaca, ponosan je otac šetoro dece, a najstariju ćerku koju je usvojio dok je bio u srećnom braku sa bivšom suprugom Dijanom Abot, dao je srpsko ime Drena, a malo je poznato koja se priča krije iza njenog imena.

Naime, Drena je ime dobila po reci Drini, što je navedeno i u njenoj biografiji na sajtu, te se pretpostavlja se da je De Nirova ćerka dobila ime po čuvenom romanu „Na Drini ćuprija“.

De Niro je još 1967. godine kao auto-stoper posetio tadašnju Jugoslaviju, a na izlasku iz Niša zaustavio je seljaka iz Čokota, Radovana Đokića koji ga je srdačno ga ugostio u svojoj kući, u kojoj je glumac i prenoćio samo. Nakon godinu dana leta 1968. u Čokotu je ponovo došao Rober de Niro i kod domaćina je ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na pijacu i zajedno sa njim prodavao.

De Niro je u međuvremenu pročitao roman „Na Drini ćuprija“, te ćerki dao ime Drena. Mediji pišu i da je često angažovao dadilje iz Srbije, a godinama je za njega u obezbeđenju radio čovek koji je takođe Srbin.

Ipak, ovaj slavni glumac nije jedini koji je svojoj ćerki dao srpsko ime.

Maleni Dimitri, sin Mile Kunis i Eštona Kučera, dobio je divno pravoslavno ime, puno simbolike. I nije jedina poznata beba koja je ponela ime pravoslavnog, slovenskog porekla i balkanskog porekla.

Šakira i Pike Kada je pevačica 2014. prvom sinu dala ime Milan, mnogi su se iznenadili, ali su i pohvalili njen izbor.

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top