Kešanski: Ima li nečeg tužnijeg od muškaraca koji vija sa strane, dok žena hrani, kupa i uspavljuje troje dece?

pixabay.com

Ljubav i seks

Kešanski: Ima li nečeg tužnijeg od muškaraca koji vija sa strane, dok žena hrani, kupa i uspavljuje troje dece?

Ponovo je deo javnosti ostao šokiran izjavom psihijatra Jovana Marića koji je u jednoj emisiji rekao da kada imate ljubavnicu, to znači da je ljubav u pitanju.

“Ljubavnica kreće od reči “ljubav”. Imati ljubavnicu znači da je ljubav u pitanju … a žena je partnerka stalna, majka dece.”

Tu se nije zaustavio, pa je poentirao:

“Pre smo izvodili za 8. mart žene na večere, igranke. I danas muškarci to rade, ali se napiju od muke, dok za 14. februar izađu na ista mesta ali sa mlađim ljubavnicama.”

Nije on nažalost mnogo pogrešio, ali nikako nije smeo ovim da se diči kao velikom istinom, jer takav odnos prema ženi je za osudu i pre svega duboko žaljenje.

Nije mali broj žena koje su vremenom za muža postale “samo majke dece” pa ih oni shodno tome tek ponekad izvedu na večeru kao epohalni događaj koji će uslediti tek kad oribaju kuću, rasprostru veš, pozovu svoju majku da pričuva decu, a deci objasne da će se brzo mama vratiti, izljube ih million puta kao da idu u rat (iako cela ta večera s njim neće ni biti bolja od tihog rata).

Ne generalizujem, opisujem neke, ne tako usamljene slučajeve u kojima muškarac svoju ženu rođenjem deteta prestane vremenom da gleda kao svoju ljubav, svoju ljubavnicu, već kao “nervoznu, premorenu ženu koja se zapustila i nema vremena da se pozabavi njegovim željama” (ne pitajući se nijednog momenta zašto je to tako).

On bi da ona nakon desetočasovnog posla, pripremanja večere, domaćeg sa decom, ribanja kuće, obavljanja nabavke u čemu on učestvuje tek onoliko koliko mu poslepodnevni odmor dozvoli i tiket u kladionici, uveče orna, namirisana, u seksi vešu zadovolji njegove želje… u suprotnom on će vremenom da nađe ljubavnicu.

Neku koja nije rađala, koja ima vremena da vodi računa o sebi, da se pirlita za njega, da mu ispunjava sve njegove fantazije, koja neće pričati o dugovima, o domaćem, o vaspitačicama, pubertetu, zdravstvenim tegobama koje je naklemila noseći veći deo na svojim leđima… zbog čega se on, kako je rekao Marić, napija kad je izvede na večeru, dok sa ljubavnicom uživa.

Ljubavnica mu titra ego i još ponešto. Ona ga, za razliku od žene (koja glavu od obaveza ne može da digne) primećuje, hvali, ona želi svuda, naravno sa njegovim parama, i on je spreman da joj sve to priušti. Kao neka vrsta trampe: ti meni ispuni moje potrebe, a ja ću tebi tvoje.

Užasnuta sam muškarcima (isto važi i za žene) koji strast traže sa strane, koji su spremni da varaju žene, kupuju ljubavnicama skupocene ogrlice, a “majci svoje dece” magičnu krpu i novog briska, koji će ljubavnicu odvesti u luksuzni restoran mesecima ranije rezervisanih mesta, a ženu do lokalne budice na dve pljeskavice sa lukom koje će pojesti do kuće, s nogu. Posle će reći da joj „smrdi na luk iz usta“.

Užasnuta sam muškarcima koji polude kada brak prestane da bude ono što su oni očekivali, pri tom nijednog momenta ne razmišljajući koliko su oni doprineli tome (jer brak nije jedno) i koliko tereta skidaju, a koliko stavljaju na leđa svojih žena.

Ima li nečeg tužnijeg od muškaraca koji vija strast sa strane, pa još odlepi ko dripac cmačujući se po nekim tamnim ćoškovima kafića ili u kolima na ataru, dok žena hrani, kupa i uspavljuje troje dece?

Nije ona sama kriva.

Ko može da zna kakav će muž postati godinama? Ni za sebe nije mislila da će postati samo “partnerka stalna”.

I nije uvek tako lako spakovati troje dece i otići, iako je najlogičnije.

Ova država nije baš blagonaklona da pomogne samohranim majkama koje recimo zarađuju minimalac sa kojim treba početi život iz početka.

Nije ni društvo blagonaklono, jer koliko god mi mislili da su se žene izborile za neke slobode, one će uvek biti krive ako odu, ako ga napuste.

“Pa samo je malo terao kera, moš misliti. Ne tuče te, jebala ga ti!”

Pri tom, koliko god taj neki muškarac odlepio za svojom ljubavnicom, brak teško da će da napusti. Tu ima tri obroka, opeglano, oprano, “stalnu partnerku i majku dece”, “mirnu luku” iz koje odlazi kad poželi i kojoj se vraća sa gomilom laži i muljanja. Ne kocka se sa tim.

Zato, bravo za sve one muškarce koji vole svoju decu tako što poštuju i vole njihovu Majku, svoju suprugu, svog saborca, druga, svoju makar i jednom mesečno ljubavnicu. U razdrljenoj pižami, umornu, zbunjenu, ali jaku i požrtvovanu.

Bravo za sve one muškarce koji su shvatili da je “posao” ljubavnice da uvek bude napirlitana, cvrkutava, titrajući prema njegovom egu nastrojena. Zna ona za onu “ti meni, ja tebi”.

Bravo za sve one muškarce koji su skapirali da muškarčina ne postaješ kada varaš, već kada shvatiš da ljubav trpi preobražaje od strasti i zaljubljenosti, do poštovanja i duboke ljubavi prema sopstvenoj ženi.

I da pomaganjem supruzi ne postaju papučari, nego ravnopravni partneri u braku i odgoju dece koja su i njihova , zar ne?

Budi muškarac, pa se razvedi ako ti je žena dosadna, naporna, ako moraš da piješ kad si sa njom na večeri. Daj joj alimentaciju, obezbedi decu, pa onda ne moraš više u tamne ćoškove i atar.

Marićeva izjava da je žena “samo majka dece” dala je poleta svim onim nedoraslim primercima koji će večeras špricati parfem po telu i genitalijama, ali tek nakon što “obave” večeru sa “samo majkom dece” i vrate je već do 19 časova kući da okupa i uspava decu… dok primerak uz zvižduk, sa skupim poklonom u džepu ide da se nađe “sa prijateljima”, ne zna kada će se vratiti.

Preuzeto sa: luftika.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top