KAFA KOJA TOPI KILOGRAME! Napravite ovaj NAPITAK i dovedite LINIJU DO SAVRŠENSTVA!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

KAFA KOJA TOPI KILOGRAME! Napravite ovaj NAPITAK i dovedite LINIJU DO SAVRŠENSTVA!

Mnogi od nas ne mogu ni da zamisle da im radni dan ne počne sa kafom koja nas „diže iz mrtvih“ i održava nam koncentraciju.

Osim što nas diže, kafa nema dovoljno hranjivih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim napitkom. Zato ju je zgodno malo obogatiti super sastojcima.

 

Danas vam predstavljamo recept za kafu s kokosovim uljem čiju je ideju već razradila Edita Šimić, ali ovog puta uz dodatak sirovog kakaa i vanile – mogao bi da postane vaš najdraži oblik nezamjenjive jutarnje šoljice. Kokosovo ulje, uz mnogo lepih svojstva, blagotvorno deluje i na organizam iznutra – ubrzava metabolizam, osnažuje imunitet, snižava krvni pritisak, a zasićene masti daju energiju i ne hvataju se za bokove.

1 šoljica crne kafe
1 kašičica sirovog kakao praha
1 kašičica kokosova ulja
malo ekstrakta vanile
Skuvajte kafu, onoliko jaku koliko vama odgovara, zatim je u blenderu pomešajte s kakao prahom, kokosovim uljem i ekstraktom vanile, potom izlijte sve sastojke u čašu. Ako želite dodatnu dimenziju – noć pre zamrznite kokosovo mleko u kalupu za led i ubacite ga u kafu. Jedna blogerka eksperimentirala je čak i s krem likerom, ali to je ipak poslepodnevna varijanta. Koji će biti vaš omiljeni odabir?

Izvor: Sensaklub.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top