Sve što bi jedna žena trebala uraditi u mladosti

pixabay.com

Lifestyle

Sve što bi jedna žena trebala uraditi u mladosti

Napravili smo kompilaciju jednih od najinspirativnijih citata žena starijih od pedeset godina..

1. Stavite sebe na prvo mesto

Ako pre svega mislite na svoju dobrobit, imate ćete puno više energije kako biste i drugima pomogli. Žene neretko uvek sebe stavljaju na prvo mesto i brinu o svima u svojoj okolini. I to je nešto što se događa refleksno. Zapamtite da briga o samoj sebi nije znak sebičnosti. To je jednostavno potrebno kako biste živele sretan i produktivan život.

2. Obavežite se na zdrav život

Iako se u našoj kulturi puno govori o reduciranju stresa, velika većina nas još uvek vodi poprilično haotičan život. Brojne bolesti su povezane upravo s načinom života. Okrenite se zdravijoj ishrani, vežbanju te nađite načina da smanjite stres. Bićete produktivniji, pozitivniji i što je najvažnije zdraviji.

3. Okružite se onima koji vas vole i podržavaju

Koliko puta ste trošili svoje vreme na prijatelje ili kolege koji su negativni, koji vas osuđuju i sišu energiju. Prestanite nalaziti izgovore da zadržite te toksične ljude u svom životu. Ako nekome nije stalo do vas, ako vas ne podržava i ne nasmejava, onda nema što raditi u vašem životu.

Zapamtite, vaših 5 najbližih prijatelja su ogledalo onoga što zaista mislite o sebi.

4. Naučite reći ‘ne’

Ovo je mnogim ženama teško. Bilo da se radi o ekstra zadacima na poslu ili privatnim obvezama. Mnoge refleksno kažu ‘da’. No, kad sve češće počnete govoriti ‘ne’ iznenadićete se koliko ćete slobodnog vremena dobiti, kao i energije za ono što zaista želite raditi.

5. Izbrišite ‘trebala bih’ iz svog rečnika

Čim krenete to izgovarati, zaustavite se i zapitajte ‘zašto’? Oni koji žive svoje živote ispunjene stvarima za koje misle da ih trebaju raditi, retko se osećaju ispunjenima. Zamijenite ‘trebala bih’ sa ‘željela bih’ i vidite gde će vas to odvesti. Verujemo da ćete se iznenaditi.

6. Negativne misli probajte zameniti pozitivnima

Žene previše vremena provode u preispitivanju jesu li dovoljno dobre, pametne, lepe, vredne… Kad god čujete da se vaš unutrašnji kritičar probudio, probajte ga ućutkati sa svim onim pozitivnim stvarima koje volite na sebi.

Možda vam zvuči prejednostavno, ali stručnjaci tvrde kako su rezultati iznenađujući.

7. Prihvatajte se i volite

Iako u to još možda ne verujete, vi ste zaista i lepi i vredni ljubavi. Pogledajte se svako jutro u ogledalo i recite sebi to.

Pultinfo

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top