Od “nemojte da vičete na mene” do večere sa Vučićevom ženom

Printscreen/Instagram

Poznati

Od “nemojte da vičete na mene” do večere sa Vučićevom ženom

Jovana Joksimović, voditeljka i novinarka Prve televizije, ustalasala je javnost u Srbiji zbog fotografije sa Tamarom Vučić, inače suprugom predsednika Aleksandra Vučića – pre svega zbog statusa „nezavisne i hrabre novinarke“, koji uživa u srpskom društvu i to zbog svojih smelih pitanja i odsečnih odgovora koje često zna da iskaže u intervjuima sa aktuelnim predsednikom Srbije.

BLISKOST Jovana i Željko na vinu sa Tamarom Vučić (FOTO) | Društvo i  ekonomija | Direktno

Fotografija koja je juče objavljena, međutim, delimično je poljuljala status koji zvezda jutarnjeg programa uživa. Na slici se mogu videti nasmejana Jovana Joksimović, njen suprug Željko Joksimović i Tamara Vučić, koji su zajedno bili na večeri. Fotografija je, kako kaže korisnik jednog Tviter naloga, prvobitno objavljena na Fejsbuku, a onda se proširila društvenim mrežama. Sa njima na večeri je bila i Nataša Vulin, supruga ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Zbog ovoga su pojedini korisnici Tvitera krenuli da sumnjaju u objektivnost pomenute novinarke, te je jedan deo javnosti navodio da sada postoji mogućnost da su njeni intervjui sa Aleksandrom Vučićem iscenirani. Iako je sve na nivou spekulacija, a Jovana Joksimović nije odgovorila na naše poruke i pozive u vezi ove teme, donosimo nekoliko intrigantnih momenata koje je voditeljka imala sa predsednikom države tokom proteklih godina.

Sve je krenulo od “Nemojte da vičete na mene”.

Ona je u januaru 2015. poručila tadašnjem premijeru, a sadašnjem predsedniku koji je povisio ton nezadovoljan pitanjem: “Nemojte da vičete na mene”. Tada je još uvek bila na televiziji “Pink”, a njen odgovor u javnosti je prihvaćen kao hrabar potez novinarke koja je bila “napadnuta” u sopstvenom studiju od strane državnog funkcionera.

Njen najupečatljivi intervju sa Vučićem, međutim, dogodio se 29. marta ove godine u jeku prvog talasa pandemije koronavirusa.

Rečenica koja se, čini se, najčešće citira iz pomenutog intervjua jeste: „Ja Vas, predsedniče, ništa ne razumem“, a voditeljka ju je izrekla dok je Vučić objašnjavao šta podrazumeva paket mera pomoći privredi i građanima. Takođe, ostaće upamćeno da je ona pokušala da sazna kako bi izgledao dvadesetčetvoročasovni karantin, koji je predsednik tada najavio kao mogućnost, te ga upitala o konferenciji za novinare na kojoj je građanima poručivano da se ne boje “najsmešnijeg virusa”.

Joksimović je u proteklih nekoliko godina često intervjuisala Aleksandra Vučića, uglavnom u jutarnjim programima koje vodi zajedno sa kolegom i kumom Srđanom Predojevićem, ali i u specijalnim emisijama čiji je bila domaćin.

Česta je tema domaćih medija, ali i korisnika društvenih mreža, te je jedni opisuju kao neverovatno harizmatičnu i hrabru, dok drugi navode da je iritantna i potkupljena.

Nova

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top