Ovo su 4 letnje voćke koje garantuju mršavljenje!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Ovo su 4 letnje voćke koje garantuju mršavljenje!

Kako biste podstakli zdravlje i potrošnju kalorija, ali i sprečili nakupljanje suvišnih kilograma, stručnjaci savetuju da počnete da konzumirate sezonsko voće.

Osim što ćete na taj način tokom cele godine uživati u različitim vrstama voća, takođe ćete unositi namirnice koje ne sadrže visok udeo pesticida.

Ove četiri letnje voćke garantuju mršavljenje:

Lubenica
Lubenica je odličan izvor likopena, karotenoioda koji štiti kožu od štetnog uticaja sunca i smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Kupine
Kupine su odličan izvor antioksidanata i vitamina C. Istraživanja su pokazala da kupine mogu da regulišu apetit i da smanje rizik od nastanka žudnje za grickalicama. Kupine pomažu u regulaciji nivoa holesterola i poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Breskve
Istraživanja su pokazala da breskve sadrže jedinjenja koja pomažu u prevenciji gojaznosti, visokog nivoa holesterola, hronične upale u telu i dijabetesa.

Dinja
Dinja ne sadrži visok udeo kalorija niti ugljenih hidrata, a odličan je izvor vitamina A. Vitamin A pomaže u održavanju zdravlja vida, očiju i kože. Istraživanja su pokazala da dinja podstiče rad metabolizma i jača imuni sistem.

IZVOR: prva.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top