Budi kraljica koja se bori za sebe, a ne princeza koja čeka da bude spašena

pixabay.com

Lifestyle

Budi kraljica koja se bori za sebe, a ne princeza koja čeka da bude spašena

Budi kraljica, prepoznaj svoje vrednosti i budi dostojanstvena i ostalo će da dođe samo od sebe.

Svaka devojčica sanja o tome da bude princeza, ali to baš i nije status koji jedna žena treba da želi za sebe. Svi znamo priču o pepeljugi koja je živela sa svojom zlom maćehom i zbog toga što je bila dobra dopuštala je svojim polusestrama da se ponašaju prema njoj sa nepoštovanjem i to je veoma pogrešno.

Kada jedno naivno devojčica čuje ovu priču ona će logički da zaključi da ako se bude ponašala pristojno, čak i prema osobama koje se prema njoj ponašaju loše, pojaviće se princ na bijelom konju koji će da je spasi i učini je princezom i onda će svi da znaju da je ona dobra devojčica.

To je lepo razmišljanje, ali prvoj ženi ne treba da je neko spašava. Pepeljuga nije trebala da dopusti svojim polusestrama da se ponašaju prema njoj loše. Trebala je da ode od maćehe i da stvori svoje sopstveno carstvo. To bi bila njena najveća osveta, postati kraljica svog carstva, a ne samo udati se za nekog bogatog tipa.

Postoji izreka koja kaže: „Možeš biti princeza u svom tornju ili kraljica na svom tronu.“ I žene i muškarci se svakodnesvo suočavaju sa situacijama u kojima treba da odaberu koja će njihova uloga da bude. Ponekad smo princeze u tornju kada nam u restoranu donesu pogrešno jelo i mi odlučujemo da pustimo i ne suočavamo se sa tim. Ili kada odlučujemo biti kraljica i tražimo povišicu od šefa jer znamo da to zaslužujemo i želimo da naše potrebe budu zadovoljene.

Kada prolazite kroz težak period u životu treba da se zapitate da li želite da budete PRINCEZA koja je žrtva svojih posledica ili želite da budete KRALJICA koja prihvata posledice i koristi ih kao priliku da zablista. Budi kraljica, prepoznaj svoje vrednosti i budi dostojanstvena i ostalo će da dođe samo od sebe.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top