5 laži u koje sam poverovala, kada sam postala mama

pixabay.com

Kuća i porodica

5 laži u koje sam poverovala, kada sam postala mama

Neke stvari su po prirodi prolazne i ne treba se prepustiti uverenju i stihiji

Da se ne lažemo — prvih nekoliko nedelja i meseci nakon dolaska bebe mogu biti najgori u životu. Svi znaju da je to istina, iz nekog razloga se to prećutkuje, a brige i frustracije zbog novih životnih okolnosti nadomešćuju ljubav i sve lepote koje novorođenče unese u svoj dom.

Istina je — čarobno je kad se dete rodi.
Istina je — taj bebin miris nije sličan bilo čemu.
Istina je — presrećne smo što smo postale mame.

Ipak, za neke mame to može da bude mračan period života, posebno ako se bore s nekim ličnim teškoćama, zdravstvenim problemima, poput postporođajne depresije, recimo. Kada sve to prođe i izađe se iz tunela, postaje jasno da mnoge stvari u koje su poverovale zapravo nisu tačne.

Jedna mama je za popularni roditeljski portal Motherly izdvojila pet stvari za koje se ispostavilo da su neistinite.Nikad, nikad više neću spavati

Pa jasno je da je fizički to nemoguće, niti bi bilo koje biće na planeti to moglo da podnese. U nekom trenutku vaša beba će savati. Tada ćete spavati i vi. A doći će i vreme kada ćete lepo prespavati celu noć i ustati odmorni i naspavani.

Nema više putovanja, zabave…

Pa i mame su ljudi, zar ne? Tačno je da neko vreme neće baš moći da se slobodno odvajate od kuće, ali i pre nego što mislite doći će vreme kada će biti u mogućnosti da priuštite sebi neko zadovoljstvo, poput druženja s drugaricama, izlaska u bioskop ili pozorište… Moći ćete da idete na izlete, da iskusite nove avanture… Beba ne znači kraj zabavi i zadovoljstvima.

Moje telo je uništeno

Ako imate utisak da vam je telo kao džak, a koža i lice puno mrlja, treba da znate da to nije trajno. I da je neverovatno kako je priroda uredila da sve stvari dođu na svoje mesto. Istina, vaša telo neće biti isto kao pre trudnoće i porođaja, ali uz malo truda i rada na sebi, bićete vrlo blizu tome.Nikad više neću biti nasamo sa svojim partnerom/mužem

OK, tačno je da bebe ne „napadaju“ samo naše domove, već upadaju i naše spavaće sobe, ali i to je samo privremeno. Vaša beba će na kraju završiti u svojoj sobi. A jednog dana će krenuti i u vrtić, u školu… Dakle, imaćete vreme sa svojim partnerom.

Nikada više neću izaći iz ove garderobe ili napustiti kuću

Treba da se na vreme suočite s činjenicom da će vaša omiljena bluza biti često isflekana od bebine hrane i „bljuckavice“. I da ćete imati nabacanu u razbacanu garderobu, tonu veša za pranje. Ali znajte — jednog dana ćete na sebe nabaciti najbolje i najlepše što imate da obučete, našminkaćete se, urediti frizuru i ponovo zasijati na ulici.

Bebac

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top