Znam šta znači voleti sebe

pixabay.com

Lifestyle

Znam šta znači voleti sebe

Znam šta znači voleti sebe. To znači da se izjutra budim više ne razmišljajući kako na svetu postoji neko srećniji, lepši, pametniji, mudriji i bolji od mene.

To znači da se gledam u ogledalo i ne želim da skrenem pogled sa svog odraza. Verujem tom odrazu. Uopšte nije važno jesam li našminkana ili nisam, nije važno u kakvom sam raspoloženju… Naprosto verujem onome što mi blista i gori u srcu.

Znam šta znači voleti sebe. Ne čekam više na neke događaje, sastanke, prilike, rođendane, proslave, vikende… Ne čekam ljubav i pažnju! Dozvoljavam sebi da budem srećna danas, sada. Gledam prolaznike pravo u oči, ne spuštam pogled na prljavi asfalt. Znam da je svet oko mene divan, kao što je oduvek bio.

Znam šta znači voleti sebe. Radujem se svakom uspehu bliskih, dalekih, otišlih i zaboravljenih ljudi. Radujem se ​​što žive, dišu, stvaraju, što uspevaju i nešto postižu. Zato što njihov uspeh ni najmanje ne umanjuje ovaj plamen u meni.

Od toga ne postajem manje divna, ne postajem manje voljena i zaštićena. Zato što u meni postoji dubina u kojoj ima ima mesta i za njihov uspeh.

Sposobna sam da budem deo njihove radosti i celim svojim bićem pojmim da je svaki njihov uspeh takođe uspeh i radost celog sveta – što znači da je, kao i ceo ovaj svet, njihov uspeh deo mene.

Znam šta znači voleti sebe. Ne žalim se više na životne nedaće. Volim čak i probleme. Dočekujem svaku prepreku da osmehom i smislom za humor, shvatajući da iz njih rastu snaga i strpljenje.

Obožavam zemlju, grad i ulicu u kojoj živim. Obožavam pogled s prozora, prolaznike. Čak i takve, depresivne. Jer i oni će, kao ja, jednog dana sigurno naučiti šta znači Voleti Sebe.

Uspesnazena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top