12 stvari koje svaka mama treba da deli sa svojom ćerkom

Kuća i porodica

12 stvari koje svaka mama treba da deli sa svojom ćerkom

Sigurno ima puno stvari koje želite da vaša devojčica zna o vama, vašim mislima, osećanjima, životu. Da bi vas bolje razumela i zbližila se sa svojom mamom, delite sa njom što više možete!

Evo par stvari od kojih treba da počnete ako već niste, a vi dodajte šta smo zaboravili. Dakle, sa svojom devojčicom delite:

Svoje vreme
Prvo i osnovno, ako ne posvećujete dovoljno vremena svojoj malenoj, nemojte očekivati da će vam ona bezuslovno pokloniti svoje. Kada god možete (a uvek može više), provodite vreme sa svojom devojčicom!

Priče iz svog detinjstva
Da bi vas još bolje upoznala, vaša ćerka treba da zna i devojčicu u vama. Šta je ona radila u školi, koje učitelje i drugare je volela, gde je provodila leta i zime. Ako prepozna deo sebe u tome, postigli ste veliku stvar.

Svoj pogled na stvari
Vaša devojčica mora da zna da je dobro i sasvim u redu imati svoje mišljenje i izraziti ga. Bolje je da je učite da se bori za ono u šta veruje nego da naseda na tuđa mišljenja!

Svoju lepotu
Ovde ne mislimo samo na fizičku lepotu. Naprotiv. Vaša devojčica možete imati vaše oči ili nos, ali ne zaboravite i ono unutra. Koliko god da vam bude drago da „liči na mamu“, bićete još ponosniji kada se ponaša po vašem primeru! Zato neka on bude pozitivan. Neka vas vidi kako slušate, pomažete, dajete i kako ste zahvalni.

Svoje tajne
Ako želite da čujete i neku njenu tajnu, bolje je da počnete da delite svoje…

Svoje suze
Neka vaša devojčica zna da niko nije od kamena i da svako ima prava na tugu i suze. Ne treba se stideti svojih emocija, ma kakve one bile. I ne treba ih sakrivati.

Svoju odeću
Prvo, ako vaša ćerka nosi vašu odeću pa vi ste mama iz snova! Potpuno ste kul! A onda zamislite momente isprobavanja, samo vas dve i osećaj da ste više prijateljica nego mama! Neprocenjivo.

Najboljamamanasvetu

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top