Emotivno pismo jedne mame: ‘Moje si dete zauvek, ali moja beba samo godinu dana’

pixabay.com

Kuća i porodica

Emotivno pismo jedne mame: ‘Moje si dete zauvek, ali moja beba samo godinu dana’

Mama petoro dece i blogerka Regan Long napisala je svom malom dečaku emotivno pismo koje će svaka mama potpuno razumeti.

Mama Regan neretko ističe da su joj u životu važne dve stvari. Prva je majčinstvo, a druga je njen posao – pisanje. U pismu koje je napisala, Regan je poručila svim mamama da svaki slobodan trenutak iskoriste i provedu ga sa svojom bebom.

„U trenutku kada sam pogledala krevetac da proverim da li spavaš, shvatila sam da imam vremena da završim kućne poslove, da ispraznim mašinu sa sudovima, a verovatno imam vremena i da uključim mašinu za veš. Ipak, u trenutku kada te gledam kako dišeš dok spavaš, shvatam da bi trebalo da budem samo pored tebe.

Zato što si ti moje dete zauvek, a moja beba si samo godinu dana.

Otrčala sam u kuhinju po kafu, u žurbi sam zgrabila mafin sa stola i vratila se kod moje bebe. Gledajući kako se pomera i polako se budi, shvatila sam da bi trebalo da legnem pored njega, jer on je moje dete zauvek.

Moj telefon neprestano zvoni, mejlovi stižu celo jutro. Kladim se da sigurno 5-10 ljudi čekaju da se javim, moram da se pobrinem za račune koji stižu sledeće nedelje. U svesci imam već unapred isplaniranu agendu aktivnosti koje me čekaju. S obzirom na to da sam prethodnu noć organizovala aktivnosti, danas ih moram ostvariti. Realizacija obaveza se odvija tako što shvatam da bi trebalo samo da legnem pored svoje bebe.

Ipak je on moja beba samo godinu dana, a dete ceo život.

Užurbanim korakom sam krenula iz sobe, u sebi sam osećala grižu savest jer ću te zapostaviti na nekoliko minuta. Želela sam da iskoristim ovo vreme kada spavaš. Nekoliko trenutaka kasnije ponovo sam se zatekla pored kreveca, zagledana u tebe. Nagnula sam se kako bih bila sigurna da još uvek dišeš dok se tvoje maleno telo jedva pomera. Dok sam dodirivala tvoju sićušnu ruku i tako pažljivo stavljala svoju, shvatila sam da bih trebala da legnem pored tebe .

Jer si moje dete zauvek, ali samo moja beba godinu dana.

Kad sam posegnula da te podignem nakon što si počeo da se meškoljiš, uzela sam te i položila na svoja prsa. I tada sam shvatila da bi trebalo češće da provodim vreme sa tobom i da ležim pored tebe, čak i dok spavaš.

Jer si moje dete zauvek, ali samo moja beba godinu dana.

Uzdahnula sam. Raznežila sam se dok si tiho, ali precizno stezao svoje sitne prste oko mojih i dok su ti oči i dalje bile zatvorene. Počeo si da se osmehuješ tako lagano kao da misliš u sebi – eto je. Konačno me je poslušala. Ona je ovde. Ona je pored mene. Dobar je osećaj imati je u svojoj blizini.

Ipak si moje dete zauvek, ali samo moja beba godinu dana.“

Regan je pismo posvetila svojoj bebici i ukazala na važnost trenutaka provedenih sa njim. Tim pismom je želela da uputi poruku svim mamama da ne postoji ništa važnije od momenata provedenih sa decom, bilo da su bebe ili odrasli.

Izvor: Yumama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top