Srpska dizajnerka izazvala burnu raspravu komentarom o postporođajnoj depresiji

Printscreen/Instagram

Kuća i porodica

Srpska dizajnerka izazvala burnu raspravu komentarom o postporođajnoj depresiji

Dizajnerka Dijana Radonjić postala je majka po treći put. Na svojoj Instagram strani napisala je da je umorna, da ustaje noću, da je bole grudi, ali da je srećna zbog svoje dece i do su joj bolovi najmanji problem.

Sukob između nje, pratiteljki i žena na Tviteru nastao je nakon što je jedna korisnica napisala: „Žene nedelju dana posle porođaja nemaju volje da se obuku. Obaveze, malena depresija, a eto tebe i baš si slatka i samo napred. Ne može ništa preko noći“.

Dijana je odgovorila da nema vremena za negativnost.

„Depresiju kao pojam ne volim i ne poznajem. To je samo do nas i našeg uma. A i kako depresija nakon dolaska malenog bića. Imam tri srećice i sve je dobro“, napisala je dizajnerka.

Ubrzo je usledio komentar u kojem je korisnica rekla da postoporođajna depresija i te kako postoji.

„Velika je uvreda, a i opasno je reći da je to negativnost i da je do uma. Do hormona je, depresija je klinička bolest koja se leči kao i ostale bolesti i nije sramota imati je“, stoji u odgovoru.

Tviter korisnice i majke su bile znatno oštrije i ovakav stav su nazvale toksičnim i opasnim.

„Sram te bilo u ime svih žena koje su patile od postporođajne depresije“, „Da li je realno da je ovako nešto neko izjavio. Depresije je jako ozbiljna bolest“, „Čuj ona je priznaje pojam depresije, pa to je kao da kažeš – e, ja ne priznajem da postoji Sunce. Glava me zabolela momentalno“, „Sve veći broj ljudi boluje od depresije i ovakav stav je jako opasan“, pisale su žene u komentarima.

Žena blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top