Dr Gligić otkrila zastrašujuću istinu o virusu koji je paralisao Planetu!

Printscreen

Lepota i zdravlje

Dr Gligić otkrila zastrašujuću istinu o virusu koji je paralisao Planetu!

Srpska virusološkinja govorila je o novim saznanjima o korona virusu.

Šef kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon izjavljivao je prethodnih dana da postoji velika mogućnost da situacija, koja je sada u prestonici nepovoljna, već sledeće nedelje preraste u vanrednu.

Viris se širi munjevitom brzinom, sve evropske zemlje prolaze kroz najgori scenario s početka pandemije, a ukoliko se ne budemo pridržavali mera i ne budemo nosili masku, ni nas neće zaobići, mišljenja je vodeći srpski epidemiolog.

O tome kako se korona prenosi, bilo je dosta govora do sada, a virusolog u penziji, dr Ana Gligić stavila je tačku na nagađanja.

„Novi korona virus prenosi se na sve moguće načine – kontaktom, kapljično, respiratornim putem, vazduhom, samo još nije dokazano da se može preneti i putem hrane koju jedemo. Zato savetujem svima da pored dobro poznatih mera zaštite svakodnevno provetravaju prostorije u stanu, naročito rano ujutru, čim se probude“, izjavila je dr Gligić prilikom gostovanja na RTS-u.

„Noću čestice lebdećeg virusa padnu na pod, a ujutru ga mi kretanjem podignemo i ponovo je u vazduhu. Pošto se novi korona virus dugo održava u spoljašnjoj sredini, dokazano i po 16 sati, a neki tvrde i duže, ujutru je još živ, pa čim dospe u služokožu nosa on počne da se razmnožava u vlažnoj sredini. Takođe, preporučujem da se sve površine u stanu koje često dodirujemo redovno čiste sredstvom za dezinfekciju“, kaže doktorka koja je bila šef laboratorije u vreme epidemije variole vere 1972. godine.

Mondo

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top