KAKO NAĆI SREĆU NAKON PRELJUBE?

pixabay

Ljubav i seks

KAKO NAĆI SREĆU NAKON PRELJUBE?

Par koji je zajednički odlučio da pravaziđe prevaru, oprosti i nastavi svoje putovanje suočava se sa brojnim rizicima, a najveći rizik koji može biti toksičan po emotivni odnos je nepoverenje.

Da li će se ponovo dogoditi? Da li ćemo ikada moći ponovo da izradimo povenje?

Ovo su samo neka pitanja sa kojim se suočava osoba koju je partner prevario. Skoro svaki lajf kouč stručnjak ističe da OPROSTITI znači zauvek otpustiti, izbrisati i nastaviti dalje, bez osvrtanja na prošlost.

Ako želite da nastavite vezu sa partnerom koji vas je prevario, to znači da ste odlučili iskreno da oprostite i započnete novu fazu. U suprotnom, dolazi do novih rana, sukoba i sa vremenom gubljenje esencije svake veze, a to je ljubav.

5 saveta kako da ponovo izgradite zdravu emotivnu vezu ili brak nakon neverstva:

1. Pronađite zajedničko rešenje

Nakon prevare najčešće dolazi do sledećeg načina ponašanja: Osoba koja je napravila prevaru samo želi da to ostavi iza sebe i krene dalje, dok osoba koja se oseća izdano želi da priča o tome i pronađe odgovore. Važno je u ovom trenutku da uspostavite jasan zajednički cilj, odnosno odgovorite na konkretno pitanje: Da li ste oboje spremni da zejdno radite kako bi se vaša veza obnovila?

U ovakvim slučajevima neophodan je zajednički trud kako bi u vezi ili braku vladala željena atmosfera.

2. Komunikacija

Komunikacija je najvažnija stvar za održanje svake veze, naročito ljubavne. Nakon neverstva komunikacija je neophodna ako želite da sačuvate vezu, ma koliko bila teška.

Osoba koja je prevarena želi sve da zna, a osoba koja prevari često ne želi da razgovara o greški koju je napravila.

Važno je da iznesete sve karte na sto, otvoreno razgovarate, više ništa ne skrivate… Ne plašite se da li će to pogoršati situaciju, jer ukoliko se kasnije otkrije da ste nešto prećutali ili slagali, poverenje će ponovo biti uzdrmano.

3. Razumevanje

Osoba koje je prevarena oseća se uznemireno, ljuto, besno, razočarano, ima nedostatak samopouzdanja i najčešće u komunikaciji koristi reči koje druga strana ne bi želela da čuje.

Osoba koja je učinila prevaru najčešće se povlači i trudi se da što manje govori o tome šta je uradila.

Ukoliko ste odlučili da ostanete zajedno, onda je važno da razumete osećanja jedno drugog. Pokušate da smanjite impulsivne reakcije i otvoreno razgovarate.

4. Uživajte zajedno

Koliko god uživanje udvoje trenutno izgledalo nemoguće, važno je da probate da uživate u društvu jedno drugog.

Probajte da radite zajedničke omiljene aktivnosti, idite na zajedničko putovanje, piknik, koncert, pričajte o lepim uspomenama… Zajedničke aktivnosti su važne kako biste ponovo stvorili emotivnu konekciju.

Ove aktivnosti stvoriće osećaj da će sve ponovo biti u redu i uspećete da osvežite odnos.

5. Dodir

Kada kažemo dodir, ne mislimo na vođenje ljubavi, već na dodire poput zagrljaja, držanja za ruku ili poljupca… Pružite jedno drugom podršku u kritičnoj fazi veze i pustite da postepeno i prirodno se stvari vrate u normalu ako ste odlučili da nastavite zajednički život.

Izvor: LOVESENSA

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top