Iz ugla jedne žene: Ponašaj se kao žena, misli kao muškarac

Lifestyle

Iz ugla jedne žene: Ponašaj se kao žena, misli kao muškarac

Steve Harvey američki komičar, glumac i muzičar, u svojoj knjizi upoređuje pronalazak idealnog partnera sa ribolovom. On muškarce opisuje kao ribolovce, a žene kao ulov.

On u svojoj knjizi govori kako miuškarci love iz dva razloga, kako bi obezbedili sebi hranu i kako bi se zabavili. Ako je u pitanju samo zabava, on će ribu vratiti nazad u reku, a ako je dobar ulov on će je odneti kući. Zene koje su dobra zabava nemaju pravila, nemaju zahteve, standarde ni samopoštovanje.

One koje su dobar ulov su zahtevne, imaju svoja pravila , standarde i samopoštovanje. On ističe da nije muškarac taj koji određuje da li je žena dobar ulov ili zabava, već upravo žene. I sama sam se jedno vreme osećala kao da sam muškarcima samo dobra zabava.

Nisam znala šta želim, uvek sam bila slobodna i dostupna za muškarce i nisam imala dovoljno samopouzdanja za donošenje samostalnih odluka. Na kraju sam odlučila da napravim pauzu i da poradim na svom samopouzdanju i samopoštovanju.

Svako jutro bi se pogledala u ogledalo i rekla samoj sebi da sam lepa i da zaslužujem da budem nečiji ulov, a ne samo zabava. Tek kada sam počela verovati u ono što govorim počela sam ponovo izlaziti. Ovaj put sam odlučila da postanem dobar ulov i nisam želela da se zadovoljim ni sa kim ko me nije smatrao dovoljno vrednom.

Najbolji način da pokažete poštovanje prema sebi je da ne dopuštate nikome da vas ne poštuje. Ako vam muškarac kaže da će vam se javiti, a ne javi se, pustite ga. Ako kasni, a ne javi vam da će kasniti, pustite ga. Ako želite ozbiljnu vezu i ako vam muškarac na to odgovori sa možda jednog dana, krenite dalje i ne gubite svoje vreme.

Nađite muškarca koji je siguran da želi biti sa vama jer vam je potreban neko ko radi ono što kaže i šta misli, a ne neko ko će vas zavlačiti i igrati se sa vama. Pokažite mu poštovanje i razumevanje, ali isto to očekujte od njega. Poštujte njegove granice, ali dajete do znanja i njemu da treba i on da poštuje vaše.

Jasno mu stavite do znanja svoje želje i očekivanja. Razgovarajte sa njim o tome, ali i o svemu drugome što vas interesuje. Budite otvoreni prema njemu i očekujte od njega da bude otvoren prema vama. Radite na sebi i na onome šta volite.

Trudite se da pronađete sreću u malim stvarima. Ako naučite da budete srećne same bićete dugo očekivani ulov ili ćete biti srećni i slobodni u svom životu dok se ne pojavi onaj kome ćete biti dobar ulov, a ne samo zabava.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top