Čizkejk sa malinama: Recept za osvežavajući kolač koji ćete stalno praviti

pixabay.com

Kuća i porodica

Čizkejk sa malinama: Recept za osvežavajući kolač koji ćete stalno praviti

Nema ko ne voli ovu poslasticu

Čizkejk je divan, lagan i ukusan kolač, a domaćicama je posebno drag jer ne mora da se peče. Idealan je za svakodnevnicu, ali i za proslave rođendana ili drugih posebnih prilika. Ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu, a sve ukućane će oboriti s nogu.

Sastojci:

  • 300 grama keksa
  • 150 grama margarina (sobne temperature)
  • 150 grama prah šećera
  • 150 ml soka od pomorandže

Za krem:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 grama šećera u prahu
  • 500 grama krem sira
  • 150 grama kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 50 ml vode

Voćni preliv:

  • 300 grama malina
  • 300 ml vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica želatina

Priprema:

Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte 300 grama mlevenog keksa i sok od pomorandže. Izmešajte da se lepo sjedini. Na tacnu stavite obruč prečnika 26 cm. 

Preručite pripremljeno testo od keksa i kašikom poravnajte, pa ga držite u frižideru dok pravite beli fil.

Izmešajte kesicu želatina sa 50 ml vode i ostavite desetak minuta da nabubri. Za to vreme umutite slatku pavlaku.

U drugoj posudi umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte kiselu pavlaku. Spojite umućenu slatku pavlaku sa krem sirom.

Želatin rastopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Uzmite dve-tri kašike fila i sipajte u rastopljen želatin, izmešajte, pa tek onda dodajte u fil i dobro promešajte.

Fil sipajte preko kore i lagano premažite da nigde ne ostanu rupice.

U šerpu stavite maline, vodu i šećer. Mešajte 10 minuta na tihoj vatri dok se ne pojavi pena koju morate da sklonite. Dok se preliv kuva, rastopite želatin kao i za beli fil i lagano ga umešajte u skuvano voće.

Ostavite da se prohladi desetak minuta, pa ga sipajte preko belog fila.

Stavite čizkejk u frižider na nekoliko sati.

Prijatno!

Telegraf.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top