Igor Karanov: NISTE DEBELE

Facebook

Lifestyle

Igor Karanov: NISTE DEBELE

Nisam baš bio predaleko od nervnog sloma kad je na profilima devojaka i žena na drušvenim mrežama počela da se pojavljuje stara fotografija jedne lepe putene žene širokih bokova, zaobljenog trbuha, jedre zadnjice i grudi i jakih butina uz poruku: “Kad će ovo opet da uđe u modu pa da budem dobra riba”.

A kad je, srećo moja, to uopšte izlazilo iz mode?

Shvatio sam tad da su žene u potpunosti zaboravile čemu služi njihova lepota. Kažu: “Važno mi je da budem lepa zbog sebe”.

Ili: “Baš me briga šta muškarci kažu, ja se ovako osećam prijatnije, a uostalom, veći je kompliment kad ti žena kaže da si lepa, nego kad ti to kaže muškarac”.

Kažu još i: “Samo još ovo ovde da skinem i moći ću da uđem u svoje farmerke iz srednje škole”, a neretko i: “Vidi ovo ovde kako sam dobila kao kravetina neka”.

I onda se strašno čude kad se muškarci okrenu za nekom fregatom koja punim jedrima prođe ulicom potpuno zadovoljna svojim masivnim kružnicama sa čijih se krivina sliva požuda.

Vidi je kako je debela, kažu tada druge žene i nezadovoljne stanjem okreću glavu na drugu stranu.Tek mali broj njih u stanju je da poveruje da lepota nije ono što se vidi u ogledalu već u oku koje je nama važno.

Osnovna svrha estetike ženskog tela, barem ako se pita priroda, jeste da privuče muškarca, a ne drugu ženu. A pošto nas uglavnom fascinira ono što nemamo sami, muškarca kom je testosteron napravio žilavo, suvo i čvrsto telo uskih kukova privući će, sva je prilika, mekana, zaobljena i putena žena, a ne isfenirana špageta s grudima.

Dakle, ako se muškarci pitaju, ona teta sa slike iz pedesetih nikad nije ni izlazila iz mode, nju su iz mode izbacile druge žene i sad bi da je vrate. Tek da bi imale neku zanimaciju, čini se.<

Razloga za nezadovoljstvo uvek ima, a umeće života je pronaći razloge za zadovoljstvo. Ja sam svoj pronašao.
Moj razlog za zadovoljstvo je jedna zadovoljna Jelena kojoj je uglavnom sve potaman i kad zamahne svojim zaobljenim bokovima koje moja majka, poreklom sa sela, zove “dva lanca dupeta, baš kao što ti voliš”, poruši sa stola sve te papire sa dijetama.

Tajna je u tome što je to njeno zaobljeno telo zakačeno za jedan blještavi osmeh upućen svetu kakav jeste, a ne nekom kakav mi mislimo da bi trebalo da bude.

Preuzeto sa: facebook. com/Igor Karanov

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top