Ne treba da trčiš za mnom – Daj mi razlog da ne pobegnem

pixabay.com

Ljubav i seks

Ne treba da trčiš za mnom – Daj mi razlog da ne pobegnem

U prošlim vezama bila sam povređena zbog ljubavi, i zbog toga se sada i bojim nove ljubavi. Bojim se veza i da me neko opet ne povredi.

Dešava mi se da se zapitam zašto ja toliko često odbijam ljude od sebe. Ali svesna sam da je to zbog toga što ne želim da mi srce opet bude slomljeno, izdržim koliko mogu u toj vezi i onda prekinem i distanciram se od svih. Zbog toga što se distanciram, dešava mi se da izgubim dobru osobu koja je bila uz mene, nekoga ko je bio vredan moje pažnje.

Ali to se najviše i dešava jer se ne prepuštam do kraja u vezama od straha da opet ne budem povređena i kako opet ne bih patila. Svesna sam da me ovako ponašanje neće dovesti ni do čega dobrog u mom životu, ali to je jednostavno jedina stvar koju mogu da učinim.

I ako znam da ću tako izgubiti osobu kojoj je jako stalo do mene i ko je stvoren za mene po svim nekim kriterijumima koje sam postavila, ja jednostavno moram da zaštitim sebe i svoje srce od nove moguće tuge i boli. Zato mislim da bi svaka osoba koja se zaljubi u mene trebao da zna da sam ja pomalo čudna osoba, ali to je zbog toga što sam prošla dosta stvari u svom životu.

Ne želim više da bežim od budućnosti i da se uvek spašavam od nečeg nepoznatog i stranog, i da opet prekidam svaku vezu u koju uđem sa nekim. Tako da ako neko sledeći pokaže kako se razlikuje od svih drugih, i da može da me voli ovakvu kakva ja jesam, i da me neće iskoristiti, ima veliku šansu da se u takvoj jednoj vezi prepustim.

Jednostavno želim da me neko pogleda u oči i pusti me da mu vidim dušu i da iz toga primetim da su njegove namere pema meni prave i čiste, i da me neće napustit odmah kada počne da bude teško u vezi. Ako se u ljubavi borite da pokažete nekom šta je prava ljubav, ja vas onda sigurno neću napustiti, jer bi moje srce znalo da činim pogrešnu stvar.

Ako pored nekoga i u nekome nađem svoj spas i svoj dom, ja ću biti spremna da se napokon prepustim do kraja, znajući da sam napokon na pravom putu da će neko da me voli onako kako ja to i zaslužujem.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top