ŠTA URADITI KADA VAS DRUGI POVREDE I RAZOČARAJU: Mudre reči za očuvanje mira u duši

pixabay.com

Lifestyle

ŠTA URADITI KADA VAS DRUGI POVREDE I RAZOČARAJU: Mudre reči za očuvanje mira u duši

Serafim Sarovski, poznati ruski svetitelj – kako da sačuvate unutrašnji mir kada vas razočaraju!

U životu srećemo ljude koji su melem za dušu, naši anđeli, dobre duše koje nam donose radost, ljubav i mir. Ipak, nažalost se tokom životnog purta često i susretnemo sa toksičnim ljudima, manipulatorima i onima koji nemaju dovoljno razvijenu empatiju.

Možda se uvrede i razočaranja zaborave, ali ostavljaju trag na srcu. Kako se onda zaštiti od takvih ljudi i toksičnih reči? Konflikt svakako nije rešenje, je oni to od vas očekuju, tako se hrane vašom energijom.

Ruski svetitelj Serafim Sarovski živeo je u šumi, okružen priridom i životinjama. Uspeo je da pronađe apsolutan duševni mir, toliki da su mu, prema priči, i medvedi prilazili i umiljavali se.

Njegove mudre reči mogu pomoći da sačuvamo unutrašnji mir i zaštitimo se od tuđeg negativnog uticaja i loše energije:

„Na sve načine treba da se trudimo da sačuvamo mir duševni i da se ne uznemiravamo zbog uvreda i žalosti koje nam drugi nanose. Zato svakako treba da se trudimo da obuzdavamo gnev i, pomoću pažnje, um i srce da sačuvamo od nedoličnih pokreta. Zbog toga žalosti i uvrede koje nam drugi nanose treba podnositi hladnokrvno i naučiti se takvom raspoloženju duha da se to što nam drugi čine ne dotiče ne samo nas, nego ni drugih. Vežbanje u tome može čovekovom srcu da pribavi tišinu i pretvori ga u obitalište Samoga Boga.“

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top