ONKOLOZI VAS MOLE DA IZ ISHRANE IZBACITE OVIH 7 NAMIRNICA

pixabay.com

Lepota i zdravlje

ONKOLOZI VAS MOLE DA IZ ISHRANE IZBACITE OVIH 7 NAMIRNICA

Ova hrana može poneti epitet „smeće“, koje potencijalno izaziva pojavu maligniteta.

U današnje vreme veoma je teško pronaći zaista zdrave proizvode na policama prodavnica. Svakodnevno je sve više i više štetnih proizvoda, koji se proizvode na način da što duže zadrže svežinu i privlačan izgled, a za to se koriste veoma opasna hemijska jedinjenja.

Pripremili smo listu od 7 proizvoda koji na prvi pogled ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali zapravo ih apsolutno ne bi trebalo koristiti ako ne želite da naštetite svom zdravlju!

Džemovi

Džemovi iz prodavnica, industrijski obrađeni, su veoma štetni, sadrže moćne aditive koji pomažu da bobice i voće budu netaknuti. Boje u njihovom sastavu su takođe ekstremno štetne.

Pomfrit u restoranima i prodavnicama

Pomfrit sadrži puno skroba i masti. Njegova upotreba dovodi do debljanja. Međutim, gojaznost je povetarac u poređenju sa drugim zdravstvenim problemima koje ovo jelo uzrokuje.

Pomfrit sadrži i transmasti, koje mogu da izazovu aterosklerozu, dijabetes i rak, ali uzrokuju i genetske promene u telu. Transmasti takođe pogađaju imunitet. Pomfrit je obilno soljen. Velika količina soli u ishrani povećava rizik od obolevanja, na primer, urolitijaze, hipertenzije, srčanog i moždanog udara.

Kokice

Kukuruz sam po sebi ne predstavlja pretnju za ljude. Ali da bi se napravile kokice, dodaju se puter, so, šećer, karamelizatori, boje, pojačivači ukusa i arome, koji su smrt za naš organizam.

Količina soli u klasičnim slanim kokicama je višestruko veća nego u čipsu.

Kuvane kobasice

Kuvane kobasice prave se od genetski modifikovane soje. Kobasice, male kobasice, kuvane kobasice, paštete i drugi proizvodi sadrže svinjsku mast, unutrašnju masnoću, svinjsku kožu koja zauzima do 40% težine. Ukus mesa postiže se uz pomoć aroma.

Šunka

U većini slučajeva, u šunki kao takvoj, meso ne sadrži više od 5%. Sve ostalo je gel (pojačivači ukusa, pojačivači boje).

Sirove dimljene kobasice

Nažalost, niko ne dimi suhomesnate proizvode kao ranije. Umesto toga, koriste se tečnosti za pušenje u kojima je prisutan formaldehid. To može dovesti do razvoja karcinoma, ukolioko se ova hrana konzumira duži vremenski period.

Mlečni proizvodi sa dugim rokom trajanja

Izbegavajte mlečne proizvode koji mogu trajati duže od dve nedelje. Aseptična ambalaža je antibiotska ambalaža. Nažalost, ovo mleko takođe sadrži stabilizatore, zgušnjivače, aditive i arome.

Ovu hranu treba maksimalno ograničiti u ishrani, i njenu konzumaciju svesti na apsolutni minimum – i osetićete kako se vaše zdravlje poboljšava.

Dnevni

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top