Najsočniji POSNI kolač sa VIŠANJAMA

pixabay.com

Kuća i porodica

Najsočniji POSNI kolač sa VIŠANJAMA

Ovaj kolač će biti ukusniji što duže bude stajao, mera je na čaše, a priprema saasvim jednostavna i od sastojaka koje već imate u kuhinji!

Ako postite, evo kolača prepunog voća, vrlo sočnog ukusa, tako da se prosto topi u ustima… Ješćete ga sigurno i ako ne postite! Pomalo podseća na krambl, ali je još boljeg ukusa.

Sastojci:

*Kao meru možete koristiti čašu od 0,2 litra.

Za koru

2 čaše mekog brašna
2 čaše griza
čaša šećera
prstohvat soli
kesica praška za pecivo

Za sloj od višanja

900 gr zamrznutih višanja
vanilin šećer
3/4 čaše šećera
pola čaše ulja
kašičica cimeta

+ margarin

Priprema:

Odvojte jednu činiju, pa sipajte brašno, dodajte šećer, so, pa griz, a onda i prašak za pecivo. Sve sastojke pomešati dobro. Smesu podeliti na tri okvirno jednaka dela.

Odmrznute višnje nemojte cediti. Sipajte u njih vanilin šećer, šećer, cimet i ulje, pa promešajte dok se ne sjedini.

Pleh (30×20) podmažite margarinom, pa sipajte prvi deo suvih sastojaka i kašikom rasporedite. Dodajte pola smese od višanja.

Dodajte drugi delo suvih sastojaka i izravnajte. Potom sipajte drugu polovinu smese od višanja. Krajnji sloj treba da bude treći deo suvih sastojaka.

Narendajte malo margarina (jednu kockicu), a možete preliti i sokom od višanja. Pospite šećerom u prahu po želji.

Ostavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.

Što duže bude stajao, sve je ukusniji!

GLOSSY 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top