Dr Nestorović savetuje kako da se zaštitimo od osoba koje nam crpe energiju

Printscreen

Lepota i zdravlje

Dr Nestorović savetuje kako da se zaštitimo od osoba koje nam crpe energiju

Svako u svom okruženju može sresti osobu koja mu ugrožava pozitivnu energiju, odnosno crpi energiju iz drugog kako bi se sama bolje osećala. To može biti prijatelj, partner, kolega ili član porodice.

Nakon razgovora sa ovakvom osobom, obično se osećamo umorno i iscrpljeno, a sama komunikacija je zamorna i toksična.

“Postoje ljudi koji vam isisavaju energiju, vi to intuitivno osetite, osećate se umorno posle razgovora sa tim ljudima, iscrpljeno, nervozni ste i besni”,kazao je prof. dr Nestorović.

Znakovi da je pored vas takva osoba su sledeći: posle razgovora sa tom osobom kapci su vam teški i potrebna vam je tišina i odmor, raspoloženje vam se pokvarilo, odjednom se javlja se osećaj gladi, osećate se nezadovoljno, a ponekada i poniženo.

Kako da se zaštitite

U cilju zaštite od ovakvih osoba potrebna je razvijena veština komunikacije. Čim počne sa kukanjem i žaljenjem, poslušajte nekoliko minuta, a onda taktičnki promenite temu.

Ukoliko to ne pomogne, objasnite osobi da želite da joj pružite pomoć, ali da kukanjem problem neće rešiti. Podstaknite je da se aktivira i reši situaciju. Ukoliko nastavi sa žaljenjem iznova i iznova, maksimalno smanjite sa njom komunikaciju. U suprotnom, vaša energija će biti ugrožena, što će se negativno odraziti na vaše emocionalno i mentalno stanje.

Izvor: alo.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top