Leđa su mesto gde stavljamo sve što ne želimo da gledamo: Evo šta znači bol u donjem delu leđa, ramenima ili kičmi?

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Leđa su mesto gde stavljamo sve što ne želimo da gledamo: Evo šta znači bol u donjem delu leđa, ramenima ili kičmi?

Kada nas muči neki problem, mi se ponašamo kao noj verujući da ako zakopamo glavu u pesak, sve naše brige će nestati, sve će biti u redu

Leđa predstavljaju mešavinu simbola i značenja. Ona su naša „deponija loših osećanja“ gde sahranjujemo brige, negativna iskustva, bol i konfuziju.

Leđa su mesto gde stavljamo sve ono što ne želimo da gledamo. Kada nas muči neki problem, mi se ponašamo kao noj verujući da ako zakopamo glavu u pesak, sve naše brige će nestati, sve će biti u redu.

Onda se žalimo na bol u leđima, kao da su leđa kriva što je nama loše. Leđa su samo deponija naših loših osećanja. Leđa čine kičma, najvažniji deo unutrašnje strukture tela, temelj našeg bića, potporni okvir na kojem je telo izgrađeno.

Kičma

Ovaj skup pršljenova predstavlja našu najvažniju unutrašnju energiju i odgovara našim najvišim duhovnim težnjama. Kičma je uporište svih drugih delova tela. Ona nas čini jakim i samouverenim. Povezuje se sa svim različitim aspektima našeg bića kroz kostur, centralni nervni sistem i sistem cirkulacije krvi koji dolazi od mozga do ostatka tela. Na taj način, svaka misao, osećaj, događaj, reakcija i utisak se „utisnu“ u kičmu i u odgovarajuće delove tela.

Mnoge oblasti medicine se fokusiraju na ovu oblast. Uvek se uzima u obzir činjenica da je kroz kičmu moguće doći do svih delova našeg tela i uticati na njih.

Gornji deo leđa

Gornji deo leđa podrazumeva područje ispod ramena do lopatica. Ovo područje odražava period nakon sazrevanja ili fazu unutrašnjeg i ličnog razvoja, nerešena pitanja koja ovde nagomilavamo neizbežno su povezana sa našim osećanjima ili konfuzijom oko nas samih.

Takvi aspekti kao što su ljubav i toplina u odnosu na dragu osobu, koju ne možemo izraziti i stoga je krijemo, ili obrnuto, iritacija i ravnodušnost su zatvoreni na leđima.

Ova osećanja traže izlaz, ali ako se stalno ignorišu ili poriču, oni će se akumulirati i manifestovati kao bes.

Napeti mišići gornjeg dela leđa formiraju oklop. Taj oklop se puni besom, prvo prema sebi a zatim prema okolini. To se može videti na primeru starijih žena koje imaju zadebljan gornji deo leđa i pognutu kičmu.

To svedoći o nagomilavanju zlobe i ogorčenosti. Zadebljan i poguren gornji deo leđa ukazuje na početak starosti i gubitak smisla i svrhe života.

Bol u gornjem delu leđa može da znači da radite ono što ne želite, da osećate razočaranje i iritaciju zbog situacije u kojoj ste se našli.

Sredina leđa

To je mala površina leđa u projekciji solarnog pleksusa, u kojoj se često dešava neravnoteža. Bol u ovom delu leđa često je rezultat balansiranja između ličnog aspekta bića sa vanjskim svetom.

U ovom delu leđa krije se naša prirodna blokada, tačka zadržavanja energije, koja odražava našu unutrašnju otpornost na starenje, uskraćivanje odgovornosti ili našu sopstvenu smrtnost.

Ako vas boli ovaj deo leđa to znači da morate da se izborite sami sa sobom. Ako imate problem sa egom, boleće vas srednji deo leđa.

Donji deo leđa

Ova oblast se proteže od projekcije solarnog pleksusa do trtice i predstavlja završno sazrevanje pre rođenja. Kada su proučavali slučajeve bola u donjem delu leđa, ispostavilo se da se najčešće javljaju u situacijama koje nas podsećaju da starimo: rođendane (velike i okrugle brojke), dečije mature, odlazak dece do kuće, odlazak u penziju i td…

Iako se uzrok bola u donjem delu leđa vezuje za teške radove, dizanje velikog tereta, veća verovatnoća je da je slabost ovog područja već bila prisutna i samo se manifestovala sa povećanim naporom.

Bol u donjem delu leđa često svedoči o strahu od starenja, te velikoj želji da se ostane mlad i energičan.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top