MUZIČAR Miloš Petrović (40), iz Kragujevca, koji je nedavno poginuo u saobraćajnoj nesreći, bio je jedan od najboljih bas gitarista na ovim prostorima. Od njega se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji i kolege, a potresne reči Milošu uputio je i glumac Ivan Bosiljčić, koga je muzičar pratio na mnogobrojnim nastupima.

– Moj prijatelj Miloš je prešao ka Gospodu – napisao je Bosiljčić u oproštojnoj poruci u četvrtak na „Instagramu“. – Nastradao je u saobraćajnoj nesreći. Mnogo smo putovali i mnogo koncerata svirali zajedno. Dok sam ga gledao nasmejanog kako svira svoj bas, osećao sam samo i jedino radost. Odavno znam koliko je važno sa kim stojiš na sceni, sa kim sediš za stolom i ideš kroz život. On je bio najvernija potvrda toga. Mišino srce je uspešno presađeno jednom dvadesetdevetogodišnjem mladiću. Momčino, nek si mi živ i zdrav, to radosno srce će dobro da te služi! Mišo, ne boj se. Ideš u Svetlost nezalaznu.

Miloševi roditelji donirali su njegovo srce, jetru i dva bubrega, spasivši tako četiri života. Petrović je osnivač grupe „Bliks“, a osim sa Bosiljčićem u pratećem bendu, nastupao je i sa sastavom „Smak“, „Propagandom 117“ i imao je školu bas gitare.