Japanska voda podstiče mršavljenje: pravi se od samo 3 sastojka, a uspešno topi masne naslage

Lepota i zdravlje

Japanska voda podstiče mršavljenje: pravi se od samo 3 sastojka, a uspešno topi masne naslage

Japanska ili đumbirova voda je zdrav napitak koji osim što pomaže u procesu mršavljenja, pozitivno utiče na zdravlje celog organizma! Evo recepta…

Đumbirova ili japanska voda pomaže u sagorevanju masnoća čak sa stomaka, leđa i bedara. Osim što doprinosi mršavljenju, dobro će uticati i na celokupno zdravlje i štiti od brojnih bolesti budući da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protivupalna svojstva.

Napitak deluje tako što ubrzava metabolizam i pomaže telu u sagorevanju masti, bez štetnih posledica. Osim dobrobiti za liniju ima i niz povoljnih učinaka za zdravlje.

Nabavite organski đumbir ako možete, jer su komercijalno gajene biljke najčešće tretirane supstancama koje sprečavaju rast. Ipak,…
Povoljni učinci Japanske vode za zdravlje

Normalizuje krvni pritisak – redovno ispijanje đumbirove vode doprinosi regulaciji krvnog pritiska, a sprečava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija – vekovima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i grip.

Ima protivupalno dejstvo – piće ima snažna protivupalna svojstva koja ga čine idealnim lekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.

Poboljšava cirkulaciju – đumbir ima sposobnost da poveća cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti gvožđa i cinka. Oba minerala mogu poboljšati protok krvi i sprečiti niz problema povezanih s lošom cirkulacijom.

Umanjuje simptome prehlade i gripa – redovna konzumacija đumbira poboljšava imunitet.

Reguliše probavu – đumbirova voda eliminiše neprijatne probavne probleme kao što su problemi s varenjem, nadutost, refluks kiseline i zatvor.

Olakšava bol u zglobovima – zahvaljujući protivupalnim svojstvima, redovno konzumiranje đumbirove vode sprečiće bol u zglobovima.

Napitak koji leči: zašto treba da pijemo vodu sa đumbirom i biberomNapitak koji leči: zašto treba da pijemo vodu sa đumbirom i biberom
Kombinacija koja čisti disajne puteve i pomaže pri izbacivanju sluzi iz pluća!
Recept

Sastojci:

1, 5 l vode
Nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)
Malo limunovog soka
Piti svaki dan

Priprema: Neka voda proključa, a u međuvremenu đumbir oljuštite i isecite na kriške. Dodajte đumbir u prokuvanu vodu i kuvajte dok ne omekša. Skinite s vatre, ohladite i dodajte limunov sok.

Izvor: Espreso.rs/Miss7zdrava.24sata.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top