Maska od riže za lice mlađe i do 10 godina

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Maska od riže za lice mlađe i do 10 godina

Koristite ovo jednom nedeljno kako bi vaš lice izgledalo 10 godina mlađe

Većina ljudi koji žele izgledati mlađe često će ići na ekstremne poduhvate kako bi ostvarili taj učinak. Zato naše čitateljke imaju sreću. Više ne morate ići u lude krajnosti kako bi izgledale 10 godina mlađe, jer riža može učiniti to za vas.

Prednosti lepote riže

Riža je dugo povezana sa zdravom ishranom, međutim, riža vam takođe može pružiti lepotu koju možda niste ostvarili ni znali do sada. Riža ima antioksidans za koji se zna da smanjuje pojavu bora i usporava proces starenja. Riža u prahu se takođe koristi u nekim azijskim kulturama, leči iritacije kože i koristi se za lečenje akni.

Maska od riže

Ne brinite, nećete koristiti cela zrna riže i ožbukati lice kako bi se iskoristile prednosti rižine maske. Umesto toga, koristićete vodu od riže koja je tekući nusproizvod skuvane riže. Kuvanje traje dok riža ne omekša u potpunosti.

Donosimo vam tradicionalni japanski rižina – maska recept: staviti u lonac dve do tri kašike riže i kuvajte dok riža ne omekša. Ocedite rižu pazeći da se zadrži tečnost za kuvanje ( ne bacajte tu vodu jer će vam ona na kraju trebati). U hladnoj vodi, operite kuvanu rižu. Uklonite rižu, a vodi od kuvane riže dodajte jednu kašiku mleka i jednu kašiku meda. Nakon što se ova mešavina poveže, primenjuju se na vaš čisti vrat i lice. Nakon 30 minuta, isperite lice onom vodom u kojoj se prvobitno kuvala riža.

Rezultat

Imaćete nežniju kožu i smanjićete faktore starenja i dobiti fine linije. Ton kože će dobiti više vlage. Vaša koža će postati još sjajnija, svetlija i još mlađa. Rezultati korištenja rižine maske jednom nedeljno za kratko vreme dobićete čudesan osećaj na licu.

Neka ova rižina maska uđe u vašu rutinu ulepšavanja i vrlo brzo ćete zaboraviti na neke druge metode usporavanja starenja.

Izvor: zdravaisretna.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top