Emina i Nataša u zajedničkom intervjuu poručuju: Žene su jači pol, sreća ne sme da im zavisi od muškarca!

instagram

Poznati

Emina i Nataša u zajedničkom intervjuu poručuju: Žene su jači pol, sreća ne sme da im zavisi od muškarca!

Ljubavni život pevačica Nataše Bekvalac i Emine Jahović stao je u jednu numeru pod nazivom „Muško više ne mogu“, a ove dve popularne i samostalne žene su za Srpski telegraf otkrile kakvu emotivnu poruku nosi njihov duet, te šta on za njih predstavlja. Prelepe i uspešne pevačice su, takođe, posavetovale sve žene da ne dozvole sebi da im uspeh i sreća zavise od muškaraca.

Nataša: Uvek volim da pustim muziku da govori, umetnost jeste prelepa jer je svako doživljava na drugačiji način. Emina je napisala za mene izuzetno emotivnu numeru, koja je meni upravo došla u periodu kada se tako i osećam.

Emina: U životu nama ženama sreća i radost uglavnom zavise od odnosa sa muškarcem, koji nije uvek sjajan, i može da nas odvede u razne vrste depresije. Ova pesma nosi snažnu poruku da žena zapravo treba da nauči da bude srećna sama sa sobom, da ima samopouzdanje i stoji sa obe noge na zemlji, pa ljubav, ako dođe, doći će, ali sve bez velikih očekivanja jer, gde god ih imamo, obično su tu i razočarenja jer se mi žene uvek dajemo više.

Obe se, svaka na svoj način, borite protiv nasilja nad ženama. Koliko smatrate da je bitno da se javnost osvesti i ohrabri da ne ćuti o nasilju?

Nataša: Ovo je izuzetno pipava tema za mene, kao i za, pretpostavljam, većinu žena koje imaju takvo iskustvo, veoma osetljiva. Mnogo više činim i podržavam nego što se zna jer javnost zna da bude veoma okrutna prema meni i često moje postupke surovo komentarišu kao marketing, zato sam tiha, ali veoma snažna u toj tišini.

Emina: Nasilja nad ženama je sve više, nažalost, ne samo ovde nego i u Turskoj, koliko sam upućena, ali generalno globalno. Stop nasilju nad ženama ne treba da stoji na banerima i društvenim mrežama, već u samim ženama koje moraju da shvate da život mogu da žive i same. Ne postoji nijedna cena zbog koje bi neko trpeo bilo kakvu vrstu nasilja. Sve što je nasilje nije ljubav i da samo tako mogu da zaštite svoju decu i svoje najbliže i da imaju snage da odu sa mesta u kome doživljavaju traume. U budućnosti moja kompanija „Yaemina“ će osnovati fondaciju koja će se baviti ovim društvenim problemom.

Vezuju vas neke slične životne situacije. Da li je moguće zaštiti decu, a potom i sebe, od svega što se desi kada dođe do kraha braka, posebno kada je sve medijski propraćeno?

Nataša: Svaki razvod je veoma stresan. Ipak, samo majke znaju na šta smo sve spremne da bi zaštitile svoju decu, pa tako mogu da kažem da moje dve ćerke nisu osetile apsolutno ništa, sem onog što je bilo neizbežno kada je za sve saznala javnost. Pričam o Hani, naravno, jer Katja je još uvek beba i veoma sam ponosna što joj je svaki dan apsolutno bezbrižan.

Emina: Jako poštujem medije jer oni su jedni od onih koji su velikim delom doprineli da ono što radimo bude dostupno širokim narodnim masama, ali postoji i druga strana medalje, koju, nažalost, mi moramo da platimo. Zbog toga ne patimo samo mi, nego i naša deca i okruženje. Lično se borim protiv toga osvešćujući svoju decu o posledicama popularnosti i oni to jako dobro razumeju iako su jos uvek mali.

Obe ste prelepe, pametne i uspešne. Da li vam je to odmoglo ili pomoglo u odabiru partnera, prijatelja…?

Nataša: Pomoglo i odmoglo. Zaista mogu da se pohvalim da imam predivne prijatelje i da sam na svoja prijateljstva izuzetno ponosna. Biti samosvesna, samostalna i hrabra žena u današnje vreme u ovom društvu nije nimalo lako, ali donosi slobodu da živiš onako kako osećaš iako to često nije onako kako živi većina i po meri društva. Ja sam odabrala drugačiji put, život u istini, bez obzira na to što sam na istom često bila linčovana, ismevana i ponižena. To nije nimalo lako, ali je jedino kako umem i želim.

Emina: Hvala na komplimentu. Da ne budem lažno skromna, lepota i uspeh otvaraju mnoga vrata, ali isto tako donose mnogo ljubomore i zavisti.

Nataša priprema Arenu. Koliki je to izazov za tebe? Emina, da li ti razmišljaš o koncertu u skorije vreme?

Nataša: Jedan od najvećih koji imam u životu. Veliki rad na sebi, proces koji na dnevnom nivou donosi mnogo stresa, mnogo rada i vežbe, suočavanja sa stvarima koje ljudi često ne mogu da povežu da ovako nešto može da donese. Upoznajem sebe, svoje mogućnosti, limite i talente ispočetka. Imam veliku podršku u svojim saradnicima koji svakodnevno rade na tome da 14. februara u Arenu donesemo ljubav, energiju i udružimo talente, jedva čekam.

Emina: Ja sada pripremam veliku kozmetičku kolekciju, šminku i parfeme. Za mene je to potpuno novi izazov koji zahteva mnogo vremena i pažnje. Koncentrisana sam na to, a kad dođe vreme za to, koncert u Areni će se desiti.

Da li su žene samo lepši pol ili su nekada i jači? I šta su onda u tom slučaju muškarci?

Nataša: Žene su lepši i jači pol.

Emina: Žene su definitivno jači pol jer danas žene rade i rađaju, brinu se o domaćinstvu i organizuju sve u životu. Od A do Š. U tom slučaju, muškarci su podrška i snaga ženama.

Šta biste za kraj intervjua poručile jedna drugoj?

Nataša: Volela bih kada bi Emina još više oslobodila svoje talente jer imam utisak da iz nje bukvalno kuljaju, a ona ih tako skromno svetu pokazuje.

Emina: Nale, pokidaj u Areni!

Emina je žena bez mana
Nataša, koje su Eminine najveće vrline, a koje su mane? Emina, isto pitanje za Natašu.

Nataša: Emina je žena bez mana. A za vrline bi trebalo da mi date ceo broj.

Emina: I moja i njena mana je što smo obe hipersenzibilne, a vrlina je to što smo obe uporne i veliki radnici.

Deca su naš najveći uspeh
Šta smatrate svojim najvećim uspehom, a šta najvećim porazom do sada?

Nataša: Moj najveći uspeh su svakako moje dve ćerke i ponosna sam na celu svoju porodicu, a na neuspehe i poraze gledam isto sa poštovanjem jer su mi bili možda i korisniji nego neke pobede.

Emina: Deca su moj najveći uspeh, a poraza nemam jer sve gledam kao jednu dobru lekciju i iz svake učim ponešto novo što možda ne bih nikad ponovila.

Izvor: Republika

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top