Najlepše vesti iz Kliničkog centra: Uprkos lošim prognozama, mama iz Srbije rodila zdravu bebicu (FOTO)

pixabay.com

Kuća i porodica

Najlepše vesti iz Kliničkog centra: Uprkos lošim prognozama, mama iz Srbije rodila zdravu bebicu (FOTO)

Pored svih problema kroz koje je prošla, ova mama, ali i lekari, zaslužuju jedno veliko ‘Bravo’!

Divne vesti nam stižu iz Kliničkog centra Srbije. Trudnica sa 24 godie uspela je da donese na svet zdravu bebu, uprkos stanju u kom se nalazila. Naime, žena je imala tešku plućnu hipertenziju i stent u glavnom stablu leve koronarne arterije.

„Naša bolesnica se u poslednjih pet godina leči na Klinici za kardiologiju Kliničkog centra Srbije (prof. dr Arsen Ristić i dr Gorica Radovanović), a pre četiri godine je zbog pritiska koji je veoma proširena plućna arterija vršila na najvažniji segment srčane cirkulacije uspešno ugradjen stent u glavno stablo leve koronarne arterije (prof. dr Vladan Vukčević), što joj je uz savremenu kombinovanu terapiju za plućnu hipertenziju, koja je poslednjih godina dostupna u Srbiji, značajno popravilo tegobe i produžilo život“, piše na Fejsbuk stranici Kliničkog Centra Srbije, uz fotografiju tek rođene bebice.

Uprkos visokom riziku koji je trudnica imala, ali i vrlo malim šansama da preživi porođaj, ona je ipak odlučila da rodi dete. Uspela je da iznese trudnoću do 32. nedelje, kada je, uz pomoć velikih stručnjaka, rodila zdravu devojčicu.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top