„RADUJEMO SE KAO KADA SE RODIO“ Najmlađi pacijent u Srbiji IZLEČEN OD KORONA VIRUSA stigao kući

NEBOJŠA BOJANIĆ / PRIVATNA ARHIV

Lifestyle

„RADUJEMO SE KAO KADA SE RODIO“ Najmlađi pacijent u Srbiji IZLEČEN OD KORONA VIRUSA stigao kući

Najmlađi pacijent oboleo od virusa korona u Srbiji, mali junak V. B. izlečen je od virusa korona.

Sa tek devetnaest dana života njemu je dijagnostikovan ovaj virus i nakon 15 dana borbe on je ponovo u svom domu.

Ponosni otac Nebojša Bojanić iz Beograda, kaže da u tom trenutku niko nije mogao ni da sanja da je reč o Kovidu 19.

– Imao je temperaturu 37, 4 i blagu dijareju tako da smo odmah odveli kod pedijatra. Nakon pregleda uputili su na Institut za majku i dete, tu su nas odmah na ulasku ispitali. Kada sam im rekao da radim sa strancima i da imam blage simptome virusa, ali da ne znam šta je u pitanju, došli su lekari u skafanderima i odneli dete na pregled. Odmah potom uputili su na Kliniku „Dragiša Mišović“ – prepričava za „Blic“ Nebojša.

Sledećeg jutra stigla je potvrda da je beba ipak pozitivna na virus korona.

– Šest dana je bio na antibioticima, jedan dan na infuziji. Supruga je sve vreme bila sa njim, dojila ga čak i kad je bio na infuziji. Bebac i mama su heroji, supruga je to sve preživljavala sa njim, gledala kako ga stavljaju na infuziju. Zbog simptoma ja nisam smeo da izlazim iz kuće, ali smo sve vreme bili na vezi. Bio je pakao nekoliko dana, nama će ostati traume, ali se beba neće toga sećati – kaže Neboša, dok njegova supruga Verka izražava ogromnu zahvalnost zaposlenima na odeljenju pedijatrije KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Ona nije imala nikakve znake virusa korona, dok je Nebojša imao sam nespecifične simptome poput povraćanja, bolova u stomaku i bubrezima.

Nakon 15 dana borbe mali junak izlečen je od virusa korona, što je potvrđeno sa dva negativna kontrolna testa. Juče popodne je sa majkom stigao svojoj kući, a sreća u ovoj porodici sada je nemerljiva.

– Osećaj je neviđeni, oboje drhtimo. Otprilike je slično kao kad se rodio i došao prvi put kući. Grlimo se, mazimo i ako ćemo ga razmaziti to je sada manje važno. Posle pakla došao je ponovo raj – kaže Nebojša, sada uz osmeh.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“: 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođete i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Otvorena je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 – 19819

Izvor: Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top