Kojim to karakteristikama žene muškarci ne mogu odoleti?

pixabay.com

Ljubav i seks

Kojim to karakteristikama žene muškarci ne mogu odoleti?

Dobro znamo da kada muškarac posmatra ženu, sigurno ne procenjuje kako se obukla, odnosno je li uskladila majicu sa cipelama ili jaknu s pantalonama. Vrlo verovatno mu je na pameti seks i zbog tog razloga posmatra žensku fizionomiju.

Ispostavilo se kako postoji jedinstveni razlog njihovog “škicanja“. Iako se razlog možda čini besmislenim, ima znanstveno uporište. Naime, kada se muškarac zagleda u ženu, on radi reproduktivnu procenu njene fizionomije. Postoje određene karakteristike koje žene čine privlačnim jer su povezane s plodnošću i dobrim zdravljem. Kada muškarac na ženi uoči određene značajke, podsvesno ih povezuje s mogućnošću da ta žena postane majka.

Nauka  je potvrdila da muškarce kod žena privlači sledećih šest karakteristika.

Širi bokovi – muškarci vole široke bokove i uzak struk. Izraženiji bokovi se povezuju s mogućnošću poroda te su z tog razloga privlačniji mnogim muškarcima.

Visok, piskutav glas – ako je verovati naučnoj studiji, muškarci vole takav glas jer ih podseća na mladost te da povezuju s sitnim ženskim telom. Ovde je reč o još jednoj podsvesnoj evolucijskoj smernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Zdrava kosa – sjajna, puna, a duga kosa je vrlo atraktivna. Za muškarce još jedan znak zdravlja i plodnosti. I na sreću, frizerski saloni i tretmani za kosu mogu znatno povećati podsvesnu prednost kod muškaraca.

Osmeh – ne moramo napomenuti da je nauka potvrdila da sretni ljudi privlače svojom pozitivnom energijom. Sami smo se mogli uveriti kako smeh stvara ugodno ozračje.

Manje šminke – možda misliš kako će tuš za oči naglasiti tvoje oči, a intenzivniji ruž za usne privući više pogleda. No, istraživanje je pokazalo kako muškarci vole žene s 40 posto manje kozmetike. Možda je najbolje držati se onoga da je umerenost puno bolja od preterivanja.

Nošenje crvenog – razlog se očito krije u tome što je crvena povezana s požudom. Ovaj fenomen privlačnosti prisutan je i kod životinja.

Izvor: Misszdrava

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top