DIJETA SA SUVIM ŠLJIVAMA: smršajte 3 kilograma za 5 dana

pixabay.com

Lepota i zdravlje

DIJETA SA SUVIM ŠLJIVAMA: smršajte 3 kilograma za 5 dana

Dijetom sa suvim šljivama nećete se samo osloboditi neželjenih kilograma, već ćete poboljšati i imunitet organizma!

Dijeta sa suvim šljivama spada u tako zvane brze dijete i namenjena je svima vama koji u kratkom vremenskom periodu (od 3 do 5 dana) želite skinuti od 2 do 3 kilograma viška.

Kako su suve šljive izuzetno bogate dijetetskim vlaknima,preporučuju se kod mnogih poznatih dijeta.

Pored vlakana, ovo voće sadrži i antioksidante(beta karoten), Vitamin E, C zatim fitohemikalije koje su nam značajne zbog svojih antioksidantnih svojstava. Šljive su bogate mineralima među kojima ćemo izdvojiti bakar i kalijum.

Dijeta sa suvim šljivama preporučuje unos od 6 suvih šljiva po porciji koje nas opet snabdevaju sa oko 15 grama šećera fruktoze i glukoze i sa oko 25 g ugljenih hidrata.

Plod šljive je izuzetno bogat fitonutrijetima koji će nam pjačati imunitet,neutralisati slobodne radikale kao i pomoči u očuvanju ćelija od oštećenja koja mogu da prouzroče kancer.

Zanimljivo je da 1/4 šolje suvih šljiva dnevno će nam obezbediti 17% dnevnih vrednosti Vitamina A (beta karotena) i 15 % dnevnih potreba za dijetnim vlaknima, kao i dosta kalijuma.

Primer jelovnika za jedan dan dijete sa šljivama

Doručak: 6 suvih šljiva

Užina: jedna sveža jabuka

Ručak: viršla i kuvano jaje

Užina: ponoviti ručak

Večera: čaša niskomasnog jogurta

Treba napomenuti da se ova dijeta preporučuje isključivo osobama bez ikakvih zdravstvenih problema, tako da obavezno konsultujte svog lekara pre nego što polčnete da je primenjujete.

Kako bi dijeta bila što efikasnija, poželjna je fizička aktivnost 15 – 20 minuta dnevno.Ova brza dijeta ukoliko se pridržavate dijet plana i jelovnika će vam skinuti u proseku do jedan kilogram dnevno,efekat ćete pojačati ukoliko redovno vežbate.

Izvor:  Dijetamesecevemene.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top