Kon uslikan u kafiću, maska mu pod bradom, građani ga napali: Objasnio je zašto je to uradio

Poznati

Kon uslikan u kafiću, maska mu pod bradom, građani ga napali: Objasnio je zašto je to uradio

Mnogi se pitaju da li epidemiolog daje dobar primer

Epidemiolog Predrag Kon je uslikan je juče u bašti jednog beogradskog kafića, gde je bilo još gostiju. Deluje, bar na fotografiji da je stručnjak bio u centru pažnje ostalih. Ipak, osoba koja je priču objavila bila je razočarana što vidi epidemiologa u kafiću.

„Zašto profesore? Verovali smo vam, bar ja jesam. Zašto ste pogazili sve što ste rekli? Moja deca nisu napolju, nose maske, izbegavaju kafiće i skupove. Kako ćemo vam verovati kad svojim primerom ne potvrđujete ono što zagovarate? Predrag Kon“.

Mnogi koji su videli fotografiju i prokomentarisali je, nisu za početak bili sigurni da li je u pitanju baš čuveni epidemiolog, a ima i nedoumica kada je nastala fotografija.

Bilo je komentara da je doktor iznosio prethodna dva meseca brojne savete i preporuke, a da je sada narušio poverenje svih kojima se obraćao, iako je sada i zvanično sve na – ličnoj odgovornosti.

U skladu sa svim preporukama

Ipak, ispod fotografije se oglasio i sam doktor, napisavši: „Vratila se subota za mene i moju suprugu. Sve u skladu sa svim preporukama„. Kada mu je korisnica Fejsbuka koja je objavila fotografiju napisala da je razočarana, on je odgovorio da je to „namerno uradio“, jer mora svojim ponašanjem da pokaže novu normalnost.

Predrag Kon

Printskrin: Facebook

Predrag Kon

Printskrin: Facebook

Predrag Kon

Printskrin: Facebook

Doktora su optužili da „laže narod sve vreme i da je čim je ukinuto vanredno stanje potrčaio na kaficu sa ženicom“.

„Gde je maska, gde je distanca, prevara majstore!“, poručivši epidemiologu da je „jadna struka“.

Predrag Kon

Printskrin: Facebook

Doktor je odgovorio da prevara ne postoji, samo istina, ali je na tvrdnju korisnika da je samo marioneta, doktor odgovorio da nema rasprave i blokirao korisnika.

Predrag Kon

Printskrin: Facebook

Predrag Kon

Printskrin: Facebook

Doktor smatra da slika sa perspektivom odaje lažni utisak. I da nas za sedam dana očekuje gašenje, a da su sve mere njegovog boravka u kafiću ispoštovane.

Predrag Kon

Printskrin: Facebook

Mnogi su stali i u njegovu odbranu, govoreći kako je fotografija slikana iz nezahvalnog ugla, a na pitanje zašto sedi blizu ženske osobe, Kon je rekao:

„To je moja supruga, a svi stolovi su od nas udaljeni dva metra“.

Kakve su mere koje se sada moraju poštovati?

Lekari su nam ovih dana jasno stavili do znanja da je vreme za ličnu odgovornost. Samim time, moramo nositi masku u zatvorenom prostoru, a nije dozvoljeno okupljanje više od 20 ljudi.

Rukavice i maske obavezne su u javnom prevozu, ali i u restoranima i kafićima, fizička distanca ostaje na snazi, zabrana javnih okupljanja, nema nastave u školama – ostaje nastava na daljinu, nema bioskopa i pozorišta.

Na snazi ostaje držanje distance od dva metra, do daljeg će morati da se izbegavaju kontakti – zagrljaj, rukovanja, stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima.

Šetnja je dozvoljena, ali nikako u grupi. Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna.

Izvor: Telegraf

 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top