Napravite sami: Najbolja hidratantna krema za lice od samo 3 sastojka

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Napravite sami: Najbolja hidratantna krema za lice od samo 3 sastojka

Ova domaća hidratantna krema za lice sastoji se od samo tri sastojka! Naučite je sami izraditi!

Ovaj recept za izradu prirodne hidratantne kreme za lice će vas svakodnevno oduševljavati prekrasnim prirodnim mirisom, dok će vam u isto vreme vlažiti kožu i održavati sveukupno zdravlje kože.

Najbolja prirodna krema za negu lica

Sastojci za izradu kreme su:

– Pola šoljice kvalitetnog kokosovog ulja

– 1 kašičica tekućeg vitamina E (čuva od starenja i prirodni je konzervans)

– 5 – 7 kapi esencijalnog (eteričnog) ulja lavande (ili neko po vašem izboru)

Devičansko mirisno kokosovo ulje možete nabaviti u trgovinama zdrave hrane po ceni od nekih 5-10 €, zavisno o količini. Tekući E vitamin možete nabaviti u apoteci već od 5 €. Eterično ulje lavande, takođe možete nabaviti u biljnim apotekama po ceni od nekih 5 €. To nije velik trošak ako uzmete u obzir činjenicu da ćete dobiti 200 ml jako kvalitetne kreme za negu kože.

Priprema kreme:

Jednostavno stavite tekuće kokosovo ulje, vitamin E i ulje lavande u zdelu. Zatim izmešajte. Ako radite ovu kremu dok je hladnije vreme, kada kokosovo ulje ima tendenciju da bude tvrdo, morati ćete malo ugrijati kokosovo ulje na sobnu temperaturu, zgnječiti ga vilicom, te mešalicom pomešati ove sastojke kako bi se ulja povezala, a vi dobili glatki, kremasti proizvod.

Prebacite ovu jednostavnost u staklenku. Čuvajte dalje od izvora topline i svetla. Najbolje držati u frižideru kako bi bilo kremasto.

Korištenje kreme i njeno delovanje

Koristite ovu hidratantnu kremu ujutro i naveče za lice. Dovoljna je mala količina, a krema će vam dugo trajati. Ako imate masnu kožu, videćete kako kokosovo ulje osigurava koži savršenu hidrataciju bez masnog osećaja koji se često zna osetiti kod kupovnih krema.

Vitamin E pomaže u oporavku od oštećenja i starenja kože, konzervira i pomaže kod opeklina, posekotina, ožiljaka, i slično, a o dobrobitima lavande nećemo pisati jer sav tekst ne stane u ovaj članak.

Ne zaboravite i ovo:

Kokosovo ulje pruža prirodnu zaštitu od sunca, kokosovo ulje ostavlja zaštitnu barijeru protiv uticaja iz okoliša, ono je dobar antioksidant, te je iznimno antibakterijski i antimikrobno bogato.

Ako ste trudni, kokosovo ulje je odlično protiv strija. Ulje od kokosa je nežno i dovoljno sigurno za bebe i decu, te se može koristiti protiv pelenskog osipa.

Izvor: Zdravljeipriroda

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top