Zašto bi lubenicu trebalo da uvrstite u svoju beauty rutinu ovog leta?

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Zašto bi lubenicu trebalo da uvrstite u svoju beauty rutinu ovog leta?

Naše bake su predosetile njen pozitivan uticaj na kožu – a mi danas znamo i uz koje preparate je najbolje kombinovati – lubenicu.

Apsolutno svaki deo lubenice može da se iskoristi – i kora i semenke. „Meso“ lubenice je toliko sočno, da vam je na prvi pogled jasno i logično kako su moćna njena hidratacijska svojstva. Kada je reč o kori – nju možete da korisitite za oporavak oštećene kože ali i za hidrataciju, takođe. Semenke lubenice su proteini sa dodatkom masnih kiselina koje hidriraju i pomažu zatezanje kože.

Lubenicu čini 90% voda – što joj daje ekstremna hidratantna svojstva – pa su njeni glavni efekti hidratacija, zatezanje i omekšavanje kože. Ima moć da redukuje bore i ima pozitivan uticaj na suvoću kože – sa kojom s vremena na vreme svi imamo problem.

Sastojci sa kojima je najbolje kombinovati lubenicu
Hijaluronska kiselina će pojačati uticaj hidratacijskog potencijala lubenice, poput eksfolijanata kakav je mlečna kiselina – zbog čega su ova dva sastojka idealan par za prirodati lubenici. Ako želite da pojačate antioksidativni efekat – slobodno dodajte vitamine C i E.

Najveća prednost lubenice je što su pozitivni efekti koje ima po kožu vidljivi odmah. Međutim, ako ciljate na dugoročne efekte, onda se savetuje i dugotrajna primena – minimum 30 dana, do kada će se ćelije u potpunosti regenerisati i kada ćete uživati u efektima svog prirodnog beauty preparata.

Pogodna je za sve tipove kože, s obzirom na to da se radi o voću, ili potpuno prirodnom preparatu, kojim možete da častite svoju kožu. Pod njena dejstva spada i anti-inflamatorno (protivupalno), a deluje i kao prevencija protiv nastanka akni, osipa.. Nadraženu kožu smiruje i redukuje crvenilo.

Koje doba dana je najbolje za tretman lubenicom?
Doktor Li, savetuje da je najbolje da svoju kožu probudite lubenicom (elle.com). Kao tonik, nakon čišćenja kože, ujutru i uveče, takođe, možete da je primenjujete.Zbog omekšavanja kože, tonik od lubenice omogućiće bolji prodor sredstava kojima hranite i negujete kožu.

Cosmopolitan.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top