Poruka mom bivšem mužu: Hvala ti, zbog tebe sam danas pametnija žena nego pre

pixabay.com

Ljubav i seks

Poruka mom bivšem mužu: Hvala ti, zbog tebe sam danas pametnija žena nego pre

Nikada nisam ni verovala da će moj brak trajati večno, ali nisam ni mogla zamisliti kako će se završiti, dok se nije završio.

Sve se desilo pre nekoliko godina kada sam provela veče sa svojim bliskim prijateljima. Moj muž je tu veče radio do kasno na poslu, bar je meni tako rekao. Došla sam kasno kući i legla da spavam, a kada sam se ujutro probudila i videla da ga nema, počela sam da brinem.

Odmah sam ga nazvala da vidim gde je i da li je sve u redu, a on mi je rekao da ne može sada da razgovara i da će me zvati kasnije. Osetila sam olakšanje i vratila se nazad u krevet jer je rekao da je kod njegove majke te da će ubrzo krenuti kući. Kada je došao kući rekao je da želi da se razvedemo.

Bila sam iznenađena i šokirana. Od svoje majke mi je dolazio sa pričom da želi da se razvede. To mi je bilo pomalo čudno jer smo nas dve bile u dobrim odnosima i ne verujem da bi ga ona nagovarala na razvod. U besu sam skinula prsten i ostavila ga na sto dok je moj suprug ostao miran i hladan kao led.

Nisam bila srećna u tom braku i htela sam se razvesti, ali je postojalo nešto što me je vezalo za taj brak, a ni sama nisam znala šta je to. Priznao mi je da već neko vreme ima ljubavnicu i da želi da se razvede od mene kako bi nastavio svoj život sa njom te da je ona bila ta koja je insistirala na našem razvodu.

Nakon nekog vremena provedenog u suzama i tugovanju, shvatila sam da je vreme da krenem napred sa svojim životom. Sreća u celoj ovoj nesreći je bila što nismo imali dece, pa sam mogla da se posvetim sebi. Odlučila sam da je vreme da završim svoje studije koje sam prekinula zbog braka.

Diplomirala sam i posvetila se poslu koji sam volela, a to je kuvanje i pisanje. Sada kad pogledam unazad vidim koliko sam drugačija osoba od one koja sam bila dok sam bila u braku. Sada osećam ništa drugo osim zahvalnosti prema svom bivšem mužu.

Da nije bilo njega i našeg razvoda, danas ne bi bila osoba kakva jesam. Pametnija, samopouzdanija i srećnija. Volim svoj život i uživam u njemu. Radim ono što volim i što me ispunjava, a što nije bio slučaj dok sam bila u braku. Bez sumnje volim svoj samački život, bez žaljenja, bez srama i bez izvinjenja. Ja sam danas srećna žena.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top