EVO ŠTA MORATE DA ZNATE O ŽIVOTU NAKON RAZVODA

pixabay.com

Ljubav i seks

EVO ŠTA MORATE DA ZNATE O ŽIVOTU NAKON RAZVODA

1. Donošenje odluka će ići lakše

– Sećam se da kada je moj bivši otišao i odselio se od mene i mog sina, odmah sam ofarbala zidove u žuto. Pre toga, on je uvek donosio odluke i radio kućne poslove kada on želi, pa bi obično kačenje slike na zid trajalo danima. Farbanje zidova u žuto bio je simboličan gest za moju slobodu – rekla je jedna mama iz Kalifornije.

Farbanje u žuto kao simbol pobede

2. „Samohrani“ prijatelji su vam neophodni

Mnogo stvari sa kojima se suočavaš nisu iste koje imaju i tvoji prijatelji koji su u braku. Zaista može biti korisno imati malo „pleme“ za sebe, ljude koji razumeju logističke i emocionalne implikacije samohranog roditelja i koji će učiniti uslugu umesto vas: pomoći vam u nabavci ili čišćenju.

Svima je potreban iskren i privržen prijatelj

Pomalo je čudno tražiti od prijatelja koji su u braku da to urade, jer oni baš i nisu najbolje rešenje u hitnim situacijama.

3. Možda ćete zažaliti što ste bili fini

– U početku nisam insistirala na alimentaciji, jer sam želela da održim dobar odnos sa bivšim mužem. Mislila sam da će taj potez uništiti naš odnos. Međutim, zaista treba da se zaštite finansijski. Kada su kasnije stvari postale kritične u vezi sa našim sinom, morala sam da tražim alimentaciju čak preko suda i to je ispala prava drama. U prvo vreme sam mislila da ćemo ostati prijatelji narednih 20 godina – rekla je jedna mama iz NJujorka.

4. Razvod vas može učiniti boljom mamom

Jedna mama je rekla da su ona i njen bivši muž imali različite statove u odgajanju dece. Ona je rekla da bi često, kako bi održala dobar odnos između njih, prećutkivala ono što joj smeta. Nakon što su se razišli, ona je mogla da ima svoje „JA“ i postala je smirenija i odmerenija u odnosu prema deci. Postala je bolja mama jer nije živela u senci.

5. Odaberite prijatelja

Neki ljudi ne žele da biraju između partnera koji se razvode. Ako ne odaberu, neće biti bliski ni sa jednim od njih. Priklonite se ljudima koji vas odaberu i sa njima stvorite čvršće prijateljstvo.

Novosti.Magazin

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top