16 RAZLOGA zašto treba da VODITE LJUBAV svaki DAN!

pixabay.com

Ljubav i seks

16 RAZLOGA zašto treba da VODITE LJUBAV svaki DAN!

Ako imate odnose bar 3 puta nedeljno, to će preporoditi vaš organizam i uticati na vaše zdravlje

Jedna od najdužih rasprava u vezi sa seksom, odnosi se na to koliko je odnosa malo, previše ili dovoljno.

Najprostiji odgovor je: ne zamarajte se brojevima, vodite ljubav onoliko puta koliko vi to želite.

Sa druge strane, stručnjaci navode da je zdravo da imate seks što češće, bar 3 puta nedeljno, a ako ste u dobroj formi, idealno bi bilo… svaki dan.

A ako se pitate koje su prednosti učestalih odnosa, lekari navode 16 prednosti svakodnevnog seksa.

Smanjuje stres – duboko disanje tokom seksa smanjuje osećaj stresa. Takođe, tada se pojačano proizvode hormone sreće, što je odlično u borbi protiv teskobe i depresije.

To je odlična vežba – kalorije se tope, a mišići jačaju. Testosteron koji se proizvodi tokom seksa čini kosti i mišiće jačima.

Snižava krvni pritisak – grljenje i seks su odlični za snižavanje krvnog pritiska jer umiruju.

Jača imunitet – redovan seks smanjuje šanse za dobijanje gripa i prehlade, jer jača imunološki sistem. Naime, nivo imunoglobina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava.

Doprinosi mladolikom izgledu – seks tri puta nedeljno može vas pomladiti za deset godina.

Srce je zdravije – kako se tokom seksa topli višak kilograma, to ima odličan uticaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.

Smanjuje bol – stručnjaci kažu kako seks smanjuje nivoe određenih tipova bola. Na primer, istraživali su obolele od artritisa i pacijenti koji su imali redovan seks, manje su osećali bol.

Jača poverenje i intimu među partnerima – seks povećava nivo oksitocina u telu, hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže.

Šanse za rak su manje – redovna ejakulacija snižava šanse za razvoj raka prostate, kažu stručnjaci.

Jača mišiće karlice – redovan seks doprinosi jačanju mišića karlice. Uz to, mokraćni mehur i creva će raditi kako treba.

Zdravija prostata – ejakulacijom izlazi tečnost koju prostata proizvodi, a ako nema seksa, ona se zadržava zbog čega prostata može da nabubri, a to uzrokuje mnoge probleme.

Za bolji san – povećani broj otkucaja srca opušta, a opuštanje je najbolji put do dobrog sna.

Redovan ciklus – seks navodno može uticati na redovnost menstrualnog ciklusa, možda upravo zato što opušta i smanjuje stres.

Protiv erektilne disfunkcije – učestao seks, a time i veći broj erekcija, obezbeđuju dobar protok krvi kroz penis, što doprinosi tome da tkivo ostane zdravo.

Dugovečnost – zdravo srce, jači mišići, bolji protok kiseonika telom i sreća, samo su neki od faktora odgovornih za duži život.

Sperma je zdravija – redovnim seksom novi spermatozoidi uredno zamenjuju stare u testisima pa je kvalitet sperme bolji.

Objektiv.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top